Σε περίπτωση που δεν έχετε ακούσει για την εφαρμογή Peeple, εμείς είμαστε εδώ για να σας κατατοπίσουμε σχετικά!

Το Peeple, μια εφαρμογή που δημιουργήθηκε από την Julia Cordray και αναμένεται να γίνει διαθέσιμη, αρχικά για iOS, από τα τέλη Οκτώβρη, έχει αναστατώσει το διαδίκτυο και κυρίως τους χρήστες των social media!

Ο σκοπός της εφαρμογής είναι παρόμοιος με του γνωστού σε όλους Yelp… μόνο που οι χρήστες δεν θα αξιολογούν τοποθεσίες και υπηρεσίες, αλλά ανθρώπους!!! “Αξιολογήστε τους ανθρώπους της ζωής σας”, έτσι δήλωσε η δημιουργός της ιδέας και τόνισε πως τα κίνητρα της είναι ανιδιοτελή, καθώς στοχεύει αποκλειστικά σε “θετικές κριτικές”, αφού στην ίδια την εφαρμογή δεν θα υπάρχει η δυνατότητα αρνητικών σχολίων!

Αστεράκια και κριτικές για τους κοντινούς μας ανθρώπους, συγκρίνοντας τους με ταινίες, παραδείγματος χάριν; Λογικό που πολλοί αντιδρούν να μπουν σε αυτή την θέση!

Peeple-Intro-618x391

“Δεν θα ανεχτούμε προσβολές, υβριστικά σχόλια και bullying”, δήλωσε η Cordray, λίγο πριν το site που ανακοίνωνε την εφαρμογή βγει εκτός λειτουργίας, πριν αφαιρεθούν τα περισσότερα βίντεο της σελίδας στο Youtube και πριν αρχίσει να δέχεται δεκάδες απειλές για τη ζωή της, προσωπικά ή μέσω groups στα social media! Οι σελίδες της εφαρμογής σε Facebook και Twitter εξαφανίστηκαν και όλοι μείνανε με την απορία: μήπως τελικά το Peeple ήταν μια φάρσα; Μήπως η δημιουργός απλά ήθελε να τσεκάρει το πόσο μακρυά θα φτάσει ο καθένας μας για να επιβεβαιωθεί;

 

Το landing page του Peeple! Πριν το αναπάντεχο κλείσιμο της σελίδας!
Το landing page του Peeple! Πριν το αναπάντεχο κλείσιμο της σελίδας!

 

 

Μια από τις πιο ήπιες αντιδράσεις σχετικά με το Peeple!
Μια από τις πιο ήπιες αντιδράσεις σχετικά με το Peeple!

“Η εφαρμογή Peeple δεν είναι φάρσα και εγώ δεν πρόκειται να υποταχθώ σε όσους μου αντιτάσσονται”, είπε η δημιουργός, προκαλώντας παραπάνω απορίες, αφού η ίδια έπεσε από μόνη της σε αντιφάσεις…

Έχουμε φτάσει, όντως, σε τέτοιο σημείο; Τα σχόλια δικά σας…

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ