Το TikTok έχει μετατραπεί σε ένα από τα πιο δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα και προσελκύει ιδιαίτερα έφηβους χρήστες. Με στόχο να προστατεύσει τη συγκεκριμένη ομάδα και το σύνολο των χρηστών του TikTok από την παραπληροφόρηση γύρω από τον COVID-19, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) έγινε μέλος της πλατφόρμας.

Ο λόγος που ο WHO επέλεξε συγκεκριμένα το TikTok ήταν επειδή η παραπληροφόρηση σχετικά με τον COVID-19 είναι ιδιαίτερα υψηλή στο γνωστό κοινωνικό δίκτυο. Οι χρήστες ποστάρουν memes για τον ιό, παριστάνουν ότι έχουν μολυνθεί, και διαδίδουν επιβλαβή στερεότυπα για άτομα ασιατικής καταγωγής.

Η επικεφαλής πρόληψης και ελέγχου λοιμώξεων, Benedetta Allegranzi, εξήγησε στο πρώτο βίντεο του COVID-19 στο TikTok τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνουν οι χρήστες ώστε να προστατεύσουν τον εαυτό τους, αλλά και τους γύρω, από τον COVID-19. Επιπλέον, η Allegranzi αναφέρθηκε στα συμπτώματα του ιού και στο τι πρέπει να προσέχουν οι χρήστες, γενικότερα.

Να σημειώσουμε ότι ο WHO δεν είναι μόνο στο TikTok, αλλά και σε άλλα κοινωνικά δίκτυα. Για παράδειγμα, στο Instagram ο οργανισμός δημοσιεύει infographics και βίντεο για την πρόληψη και τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19.

https://www.instagram.com/p/B9MQYqNJtrF/

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.