Εάν νομίζατε πως μόνο τα τηλεοπτικά σποτ της Apple περιείχαν ψευδείς διαφημίσεις τότε δοκιμάστε να ζητήσετε από την Siri να ψάξει το διαδίκτυο και να  σας πει κάτι σαν  “ο καλύτερος υπολογιστής”. Αντί να σας παρέχει αποτελέσματα από αναζήτηση στο διαδίκτυο, βασισμένα σε αποτελέσματα και reviews χρηστών, η Siri θα σας δώσει μια sponsored απάντηση που διαφημίζει τα προϊόντα της Apple. Έτσι εάν ρωτήσετε “ποιός είναι ο καλύτερος υπολογιστής?” , η απάντηση που θα λάβετε θα είναι “A Mac” αντί για μια απάντηση που θα πηγάζει από πραγματικά δεδομένα.

Παρόμοιο περιστατικό είδαμε νωρίτερα αυτό το χρόνο όταν ρωτούσαμε την Siri “Ποιό είναι το καλύτερο Smartphone;” και εκείνη απαντούσε με πραγματικά δεδομένα “Το Nokia Lumnia 900”. Λίγο αργότερα η Apple αντικατέστησε την απάντηση με μια διαφήμιση για το iPhone. Αυτό σημαίνει πως πραγματικές απαντήσεις βασισμένες σε δεδομένα έχουν αφαιρεθεί από τα αποτελέσματα της Siri με σκοπό να διαφημίζει η Apple τα προϊόντα της.

Έτσι ένας φοιτητής της Νομικής αποφάσισε να μηνύσει την Apple για τις “ψευδείς διαφημίσεις”  που είναι ανήθικες. Σκοπός του Sean DeVries είναι να αναγκάσει την Apple να αναφέρει στο site τους και στους “όρους και προϋποθέσεις” που αποδέχεται ο χρήστης, την παράμετρο “sponsored responses” ώστε να γνωρίζουν οι χρήστες πως κάποια δεδομένα δεν είναι ακριβή.

Το δικαστήριο θα γίνει στις 9 Οκτωβρίου.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.