Το 2020 ήταν η χρονιά που η Huawei είχε καταφέρει να ξεπεράσει την Samsung και να γίνει ο μεγαλύτερος κατασκευαστής του κόσμου, έστω και για μικρό χρονικό διάστημα, πλέον παλεύει να βρει τα απαραίτητα εξαρτήματα για να μπορέσει να κυκλοφορήσει ένα υπέροχο smartphone, το Huawei P50, όπως είχε ανακοινώσει η ίδια κατά τη διάρκεια του event πριν από λίγες ημέρες.

Huawei P50Όπως πολύ χαρακτηριστικά αναφέρει ο Scott Brown σε άρθρο γνώμης που δημοσιεύει η πτώση της Huawei μας έκανε να χάσουμε πολλά. Οι σειρές P series και Mate series αποτελούν δυο από τις καλύτερες κάθε χρόνο, με το εκπληκτικό τους design, τις εξαιρετικές φωτογραφικές τους δυνατότητες και γενικώς αποτελούν πλήρως ολοκληρωμένα smartphones, τα οποία δύσκολα μπορείς να μην προτείνεις.

Οι απώλειες αυτές, θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις σε ολόκληρη τη βιομηχανία. Χωρίς τη Huawei να σπρώχνει άλλες εταιρείες, ιδίως την Samsung να καινοτομήσουν, ένα είναι σίγουρο. Ότι θα βλέπουμε smartphones που κάθε χρόνο θα σπρώχνουν όλο και λιγότερο το τι είναι εφικτό στα smartphones. Βέβαια, η Samsung έχει να αντιμετωπίσει την Apple και το πλήθος των άλλων κινεζικών κατασκευαστών, επομένως δεν μπορεί να επαναπαυθεί. Η Huawei ήταν ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής στον κόσμο του Android, πλέον ο ανταγωνισμός αυτός δεν υπάρχει. Η Huawei έφερε τον ανταγωνισμό στην premium κατηγορία, αυτός πλέον έχει εκλείψει.

Τώρα το τι κερδίσαμε; Επέτρεψε τους άλλους κατασκευαστές της Κίνας να βγουν στο προσκήνιο. Ο μεγαλύτερος νικητής είναι αναμφίβολα η Xiaomi, η οποία πλέον βρίσκεται στην τρίτη θέση, πίσω από τις Samsung και Apple. Την ίδια στιγμή, πολλά brands, όπως η Oppo, Vivo και Realme έχουν εντείνει τις προσπάθειές τους. Η Realme αποτελεί τον 6ο μεγαλύτερο κατασκευαστή σε μόλις 3 χρόνια παρουσίας.  Όλες αυτές οι εταιρείες, οι οποίες παλεύουν για το χαμένο έδαφος της Huawei, είναι καλό για τον ανταγωνισμό, γιατί ανταγωνισμός σημαίνει καλύτερα τηλέφωνα σε πιο χαμηλές τιμές.

Η Samsung και η Apple δεν ανησυχούν πλέον για έναν τρίτο παίκτη στο τραπέζι. Αν και η απουσία της Huawei από την αγορά των ΗΠΑ την εμπόδισε από το να βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο σαν την Apple και την Samsung, τουλάχιστον όμως υπήρχε ο φόβος ότι κάποια μέρα αυτό θα έρθει. Βασικά, ήταν μια πολύ αληθινή απειλή, όταν μόλις ένα χρόνο πριν το ban, η Huawei ετοιμαζόταν να εισέλθει στην αγορά σε συνεργασία με την AT&T.

H Huawei θα πετύχει

Η Huawei αποτελεί το αγαπημένο brand της Κίνας και πλέον έχει την υποστήριξη της κυβέρνησης της χώρας. Έχει και θα συνεχίσει να έχει δισεκατομμύρια πελάτες. Είναι πολύ μεγάλη για να μπορέσουν να την βγάλουν εκτός παιχνιδιού, όπως προσπάθησαν χωρίς αποδείξεις. Το Harmony OS αποτελεί τη σαφή απόδειξη του πόσο αποφασισμένη είναι να προχωρήσει μπροστά.  Οι ημέρες της εταιρείας στην global smartphone αγορά, φαίνεται προς το παρόν να έχουν τελειώσει. Και είναι κρίμα. Η βιομηχανία, έχασε έναν από τους πιο σημαντικούς παίκτες της και ποτέ δεν θα είναι ξανά η ίδια.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δεν καταλαβαίνω το πρόβλημα και τη μιζέρια του άρθρου. Η Huawei είναι εδώ και είναι καθαρά θέμα marketing να αποκτήσει ξανά κοινό. Είναι οι καλύτερες προτάσεις εκεί έξω σε θέμα κάμερας. Εξάλλου υπάρχει ζωή και χωρίς Google services. Ο μόνος λόγος που δεν πήρες το p40 pro είναι το άθλιο pill shaped notch μέσα στην οθόνη

    • Μετα απο 5 – 7 χρονια θα φτασει(αν φτασει) σε επιπεδο ασφαλειας και υπηρεσιων της google.ωστοσο η google θα προχωραει οποτε απιθανο να προλαβει σε ολα τα επιπεδα τη google.και η ms το προσπαθησε και ειδαμε ολοι τι εγινε με συσκευες οικονομικες και παρα πολυ καλες.η χαβαη με τιμες 1000+ και χωρις gsm δεν θα πιασει ουτε στην κινα.οποτε διαβαστε το μεριδιο στην ιδια την κινα των κατασκευαστων και σε ποια θεση ειναι η χαβαη.ολοι οι κατασκευαστες χρησιμοποιουν micro sd αλλα η χαβαη ηθελε αλλο τυπο καρτας απετυχε και εκει οσο ηταν στην αγορα.σε καμια περιπτωση δεν μπορει να συγκριθει καμια μαρκα με τη samsung η apple με απειρες πατεντες και περιουσια η καθε μια να ξεπερναει το 1 τρις.

  2. Το ότι ο ανταγωνισμός βοήθησε να υπάρχουν καλύτερα τηλέφωνα με πιο καλα τεχνολογικά features και καλύτερες τιμές είναι αλήθεια. Η Samsung αν δεν υπήρχε η Huawei η Xiaomi η One Plus και οι άλλες κινέζικες εταιρείες ακόμα θα έβγαζε κινητά με 4 ram και 8 gb μνήμη. Αλλά απο τότε που της έκοψαν τα πόδια καθαρά για πολιτικούς σκοπούς, τελείωσε η ιστορία. Μπορεί να κάνει τις προσπάθειες που κάνει αλλά καθαρά για την Κινεζική αγορά. Καλώς ή κακώς η Ευρώπη και η Αμερική έχει δεθεί με την Google. Εκατομμύρια δεδομένα συγχρονισμενα με τους λογαριασμούς μας στην Google δύσκολα θα φύγουν από εκεί. Εκτός και αν αλλάξει κάτι ριζικά. Μακάρι γιατί είναι άδικο μια εταιρεία που προσέφερε τοσα καλά gadgets να την εξαφανίζουν με βρώμικα παιχνίδια. Ο χρόνος θα δείξει..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.