Είναι γνωστό ότι με την αύξηση της δημοτικότητας μιας πλατφόρμας ή ενός λειτουργικού συστήματος οι χρήστες έρχονται αντιμέτωποι με ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα: το κακόβουλο λογισμικό. To Facebook το έχει συνηδειτοποιήσει αυτό και σήμερα παρουσιάζει μια νέα λειτουργία ασφαλείας, το Malware Checkpoint, η οποία θα επιτρέπει στον χρήστη του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου να απομακρύνει ιούς και malware προτού εξαπλωθούν.

Ο τρόπος που λειτουργεί είναι απλώς: μόλις ο χρήστης αντιληφθεί την παρουσία ιού στον υπολογιστή του μπορεί να ενεργοποιήσει το Malware Checkpoint, το οποίο θα κλειδώσει το λογαριασμό του. Έπειτα, μπορεί να χρησιμοποιήσει είτε το Scan and Repair της McAfee ή το Security Essentials της Microsoft για να απομακρύνει τον ιό από το σύστημα. Στη συνέχεια θα ανοίξει ξανά ο λογαριασμός του.

Τον περασμένο Απρίλη η Facebook παρουσίασε μια νέα σειρά μέτρων για την καταπολέμηση του malware με την επέκταση της «μαύρης λίστας» των URL και τη δημιουργία του Anti-Virus Marketplace.

[via VentureBeat]

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.