Σε συνέχεια της ανακοίνωσης του iOS 6 χθες της Apple στο WWDC, η beta έκδοση του λογισμικού έχει γίνει διαθέσιμη για τους προγραμματιστές. Κάθε φορά που η Apple βγάζει μια νέα έκδοση του iOS, όσοι επιλέγουν να κάνουν jailbreak τις συσκευές αρχίζουν να ανησυχουν για το πώς ακριβώς η αλλαγή θα επηρεάσει την ικανότητά μας να το πράξουμε. Έτσι και τώρα αναρωτιόμαστε σε τι κατάσταση είναι το  iOS 6 jailbreak αυτή τη στιγμή;

Τα καλά νέα, τουλάχιστον για αυτή την έκδοση Beta, είναι ότι η Apple δεν έχει κλείσει όλες τις τρύπες που επιτρέπουν στους χάκερ να βρούν το δρόμο τους στο σύστημα για να πραγματοποιήσουν jailbreak. Πριν από την κυκλοφορία του iOS 5.1 jailbreak, υπήρξαν κάποιες συζητήσεις για να κάνουν γνωστα στην  Apple τον τρόπο που γίνεται το jailbreak, μετην ελπίδα να έχουν έναν ευκολότερο τρόπο με το iOS 6. Δεν είναι ακόμη σαφές ποια είναι η πλήρης κατάσταση με το iOS 6 και ποια τα τρωτά σημεία, αλλά τώρα υπάρχουν αρκετά για να πάρει ένα tethered jailbreak στη τέταρτη γενιά iPod Touch.

Ακόμη και με αυτή την εργασία, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά που έχουν σπάσει, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων σημαντικών όπως το Cydia. Δεν μας πολύ ανησυχεί γιατί θέματα σαν αυτά δεν είναι ασυνήθιστα για την Apple όταν βγάζει μια σημαντική νέα έκδοση, όπως αυτη. Ό, τι δε λειτουργεί στο Cydia θα λυθεί σε σύντομο χρόνο.

Τελικά, το jailbreaking διανύει μια καλή πορεία για την ώρα. Η Apple θα μπορούσε εύκολα να κάνει τα πράγματα πολύ πιο δύσκολα από τώρα στην τελική iOS 6 , αλλά αν δεν υπάρχουν πια κόλπα,  περιμένουμε να δούμε τουλάχιστον ένα tethered jailbreak να κυκλοφορήσει αρκετά σύντομα με το iOS 6 αυτό το φθινόπωρο.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.