Η συνεχιζόμενη νομική σύγκρουση μεταξύ του τεχνολογικού κολοσσού Apple και της εταιρείας τεχνολογιών υγείας Masimo οδήγησε σε μία εκπληκτική ανακάλυψη, η δυνατότητα μέτρησης του οξυγόνου στο αίμα μπορεί να ενεργοποιηθεί εκ νέου στα Apple Watch αν κάνεις jailbreak το iPhone με το οποίο συνδέονται.

Παρά την έφεση της Apple κατά της απαγόρευσης εισαγωγής, πρόσφατες πληροφορίες υποδηλώνουν ότι τον Αύγουστο του 2028, που συμπίπτει με τη λήξη της πατέντας της Masimo, ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός θα μπορούσε ενδεχομένως να επανενεργοποιήσει τη λειτουργία.

Η σύγκρουση προέρχεται από την ενσωμάτωση των δυνατοτήτων μέτρησης του οξυγόνου του αίματος στα Apple Watch, που αρχικά ήταν αδρανείς παρά την παρουσία υλικού παλμικού οξύμετρου. Οι συζητήσεις μεταξύ της Apple και της Masimo ξεκίνησαν το 2013, αλλά οι ανησυχίες της Masimo για πιθανή κλοπή τεχνολογίας κλιμακώθηκαν καθώς η Apple προσέλαβε βασικό προσωπικό της Masimo.

Το 2020 η Masimo κατηγόρησε την Apple για κλοπή εμπορικών μυστικών και παραβίαση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, με αποτέλεσμα το 2023 το αμερικανικό δικαστήριο να αποφασίσει υπέρ της Masimo για ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.

Η αντίδραση της Apple περιλάμβανε τη διακοπή των πωλήσεων συγκεκριμένων μοντέλων Apple Watch και την απενεργοποίηση της λειτουργίας μέτρησης οξυγόνου στο αίμα. Όμως, όπως φαίνεται, ο περιορισμός αυτής της δυνατότητας μπορεί να παρακαμφθεί μέσω του jailbreaking των iPhone.

Αν και οι νομικές διαμάχες της Apple συνεχίζονται, το χρονοδιάγραμμα για την επίλυση παραμένει αβέβαιο. Ωστόσο, η επικείμενη λήξη της πατέντας της Masimo το 2028 αποτελεί μια ευκαιρία για την Apple να ενεργοποιήσει εκ νέου τη λειτουργία μέσω ενημερώσεων λογισμικού.

Μέχρι τότε, οι ενδιαφερόμενοι χρήστες θα μπορούσαν να κάνουν jailbreak το iPhone τους για να έχουν πρόσβαση σε ένα χαρακτηριστικό που έχουν πληρώσει. Η διαδικασία του jailbreaking θέλει προσοχή και μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στη συσκευή, αν δεν ολοκληρωθεί με επιτυχία.

Η νομική σύγκρουση μεταξύ της Apple και της Masimo υπογραμμίζει την περίπλοκη αλληλεπίδραση της τεχνολογίας, των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας και του ανταγωνισμού στην αγορά, διαμορφώνοντας την πορεία της τεχνολογίας και της καινοτομίας της φορητής υγείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.