Οι καταναλωτές που αγοράζουν android κινητά από το 2010, δεν έχουν μπερδέψει τα κινητά τους με το iPhone, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Apple. Τη δημοσκόπηση προσκόμισε στο δικαστήριο η Samsung για της μεγαλύτερη δίκη ανάμεσα στις 2 εταιρίες.  Η Apple είχε μοιράσει τη δημοσκόπηση στο εσωτερικό της εταιρίας όπως αναφέρθηκε στο CNET. Ο σκοπός της δημοσκόπησης ήταν να δουν τους λόγους για τους οποίους το κοινό αγοράζει Android συσκευές αντί για iPhones, και τα αποτελέσματα έρχονται σε αντίθεση με όσα υποστηρίζει η Apple μέχρι τώρα στο δικαστήριο.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, που έγινε το 2010, 48% των καταναλωτών αγόρασαν android συσκευή επειδή δεν ήθελαν να αλλάξουν πάροχο κινητής τηλεφωνίας, για αυτό και η Apple έδωσε το iPhone και στην Verizon και Sprint το 2011 με την κυκλοφορία του iPhone 4S. To iPhone μέχρι τότε ήταν διαθέσιμο μόνο μέσω της AT&T.

Φυσικά υπήρχαν και άλλοι λόγοι για να αγοράσει κανείς συσκευή με το ρομποτάκι. Το 36% ζητούσε μεγαλύτερη οθόνη, πράγμα το οποίο προσέφεραν οι Android συσκευές (και να που το μέγεθος μετράει σε κάποιες περιπτώσεις). Το 27% προτιμούσε το Play Store με τις πολλές δωρεάν εφαρμογές του, ενώ το 26% ήθελε τα οικοσύστημα της Google με όλες τις υπηρεσίες (Gmail, Google Calendar κτλ) ενσωματωμένες στην συσκευή. Ένα άλλο 26% ήθελε να έχει απλά την ποιο δυνατή συσκευή εκείνη τη στιγμή, και το cutting edge hardware που προσέφερε. Τέλος ένα 25% ήθελε την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

Πέρα από τον λόγο σχετικά με τον πάροχο, τα αποτελέσματα δείχνουν πως οι θέσεις της Samsung, ότι ο κόσμος δεν μπερδεύει τα κινητά της με iPhone, φαίνεται να ευσταθούν. Την περασμένη Παρασκευή η Apple έφερε δημοσκοπήσεις που έλεγαν ότι πολλοί δεν μπορούσαν να διακρίνουν τη διαφορά ανάμεσα σε ένα Samsung και ένα iPhone τηλέφωνο. Η Samsung όμως δήλωσε ότι η δημοσκόπηση ήταν καθοδηγούμενη καθώς η Apple έδειξε φωτογραφίες, και όχι τις συσκευές. Μάλιστα οι φωτογραφίες είχαν μειώσει το μέγεθος του Galaxy S  για να είναι ίδιο με το μέγεθος του iPhone.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ένα ακόμα άρθρο που ξεχειλίζει από αντικειμενικότητα…. Δεύτερο με 36% είναι το οτι εμπιστεύονταν την Google και τρίτο με 30% η μεγαλύτερη οθόνη…
    Και γενικά δεν αναφέρεται καν το οτι εμπιστεύονται την GOOGLE….

    • Το αρθρο δεν ειναι προσωπικη αποψη, αλλα ειναι η θεση της Samsung τωρα που ειναι η υπερασπιση της στη δικη και για αυτο ειναι το αρθρο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.