Η Apple προσπαθεί μέσω συμβιβασμού να λύσει το πρόβλημα που έχει προκύψει με την κινεζική εταιρία Proview, η οποία ισχυρίζεται ότι κατέχει τα δικαιώματα χρήσης της εμπορικής ονομασίας iPad στην Κίνα, με αποτέλεσμα η Apple να μην μπορεί να κυκλοφορήσει το tablet της στην μεγάλη αυτή αγορά.

Προσπάθειες έχουν γίνει από πλευράς Apple, με αποκορύφωμα όλων την προσφορά 16 εκατομμυρίων δολαρίων από την εταιρία του Tim Cook προς την Proview, προκειμένου η υπόθεση να κλείσει και να μείνει στο συρτάρι, ώστε να μην δοθεί άλλη έκταση στο όλο ζήτημα. Ωστόσο, αν και έγιναν ορισμένες συναντήσεις μεταξύ των δικηγόρων των δύο εταιριών και παρόλο που συζητήθηκαν διάφορα πακέτα αποζημίωσης, δεν μπόρεσαν να βρουν μια αποδεκτή λύση που να ικανοποιεί και τους δύο.

Η τροπή που έχει πάρει το συγκεκριμένο θέμα απειλεί την Apple με εμπλοκή της σε νέα δικαστική μάχη. Εάν δεν εξασφαλίσει και δεν έχει την συγκατάθεση της Proview, τότε θεωρείται αρκετά δύσκολο να μπορέσει να διαθέσει το νέο της iPad στην αγορά της Κίνας και ήδη η εταιρία έχει απορρίψει την προσφορά του χρηματικού ποσού που θέλησε να της δώσεις η Apple, θεωρώντας πως τα χρήματα αυτά είναι πολύ λίγα.

Μια λεπτομέρεια που δεν πρέπει να παραλείψουμε να αναφέρουμε: Η Proview χρωστάει αυτή τη στιγμή 63 εκατομμύρια δολάρια στους πιστωτές της, πως λέτε να βρει αυτά τα χρήματα;

[via]

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.