Μία από τα πιο κλασσικές ατάκες που ακούμε σήμερα για τους multi-core επεξεργαστές , είναι “γιατί θα πρέπει να έχεις ακόμη μεγάλυτερη επεξεργαστική ισχύ για ένα smartphone”, αφού όλοι οι πυρήνες στον κόσμο δεν πρόκειται να κάνουν πολλά για την απόδοση όταν το λογισμικό δεν αξιοποίει πλήρως τα μηχανικά μέρη. Η Intel, ένας αρχάριος στη σκηνή του Android, κατηγορώντας το Android οτι δεν κάνει πολύ καλή δουλειά στην αποτελεσματική αξιοποίηση των multi-core επεξεργαστών, και επίσης στους κατασκευαστές, που πρέπει να κάνουν προσπάθεια να κάνουν τα πράγματα να λειτουργούν καλύτερα.

Σύμφωνα με την Intel,η διαχείριση εφαρμογών του Android δεν παίρνει την καλύτερη απόδοση από το νέο quad-core (και σε μικρότερο βαθμό, dual-core) τσιπ που βλέπουμε. Δεδομένου ότι οι κατασκευαστές αυτών των στοιχείων θα πρέπει να είναι σε θέση να δώσουν την υψηλότερη απόδοση από αυτούς, η Intel πιστεύει ότι οι εταιρείες πίσω από αυτά τα τσιπ θα πρέπει να είναι εκείνοι που θα συμβάλλουν στις απαραίτητες βελτιώσεις στον πηγαίο κώδικα του Android, αλλά «μόνο που δεν έχουν ενοχληθεί να το κάνουν “.

Σίγουρα,  αυτό ακριβώς να είναι ένας τρόπος για να προωθήσει η Intel τον ευατό της στη βελτίωση των επιδόσεων στα τσιπ, αλλά συμφωνούμε ότι πρέπει να κάνουμε μια πιο προσεκτική προσέγγιση στην υποστήριξη πολλαπλών πυρήνων. Σύμφωνα με την εταιρεία, μερικά από τα τηλέφωνα άλλων κατασκευαστών που δοκιμάζονται αποδίδουν  χειρότερα όταν είναι ενεργοποιημένοι πολλαπλοί πυρήνες. Δεν αναφέρω ονόματα, αλλά αν αυτό είναι αλήθεια καθόλου, φαίνεται σαν την αρχή του τέλους για τα τσιπ πολλαπλών πυρήνων

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.