Ο στόχος για τα επόμενα χρόνια, η πιο συναρπαστική τεχνολογία, είναι να αναβαθμίσουμε την εμπειρία του χρήστη με τη χρήση του 5G και του AI. Υπάρχουν δυο σημαντικές πλευρές σε αυτό για την Huawei, μέρος του seamless AI life θέματος. Πρώτον, ότι όλες οι συσκευές θα πρέπει να συνεργάζονται άψογα η μια με την άλλη, συνδεδεμένες μέσω των HMS της Huawei. Στο σπίτι για παράδειγμα, ένα video που θα θέλεις να παίξεις, βλέπεται καλύτερα σε μια smart TV, στο γραφείο σε ένα PC, ενώ φυσικά υπάρχει και το smartphone. Αυτή τη στιγμή όλα αυτά μπορούν να γίνουν απλά με μερικά taps. Αλλά η Huawei τα θέλει όλα αυτά, να είναι αυτοματοποιημένα και αυτό είναι το δεύτερο μέρος. Το σύστημα θα γνωρίζει ότι βρίσκεσαι σπίτι, πως θέλεις να αλληλεπιδράσεις, ποια συσκευή θέλεις να χρησιμοποιήσεις. Δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα, απλά θα κάθεσαι και θα απολαμβάνεις. Με το δικό μας οικοσύστημα, στο μέλλον θα κάνουμε όλες τις συσκευές να λειτουργούν έξυπνα η μια με την άλλη, βασισμένες στη δική μας πλατφόρμα, τα HMS.

Φυσικά, τα HMS δεν είναι αρκετά από μόνα τους, υπάρχει το μικρό θέμα με το οικοσύστημα των global apps. Η εταιρεία επένδυσε 3 δισεκατομμύρια για να υποστηρίξει τους developers παγκοσμίως, επισημαίνει ο Zhang. Και η πρόοοδος μετά από τους πρώτους έξι μήνες είναι θετική. Στο τέλος του προηγούμενου χρόνου, αναγνωρίσαμε τα top 3.000 απαραίτητα apps σε παγκόσμιο επίπεδο, δηλαδή αυτά που χρησιμοποιούνται πιο πολύ. Και στο τέλος Ιουλίου, το 80% αυτών βρίσκονταν στο App gallery. Επομένως, ο οποιοσδήποτε χρήστης μπορεί να βρει  το 80% των top apps στο App Gallery.

Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι τίτλοι ειδήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν εστιάσει στους αντικαταστάτες γνωστών apps, που επηρεάστηκαν από το ban. Η Huawei είχε πρόσφατα προβεί στη διάθεση του νέου Petal Search app για να κάνει όσο το δυνατόν πιο εύκολη την αναζήτηση εφαρμογών. Ωστόσο, καμιά από αυτές τις λύσεις δεν αντικαθιστά τα core Google apps και τα services στα οποία αυτά βασίζονται.

Έχουμε πλέον 1.6 εκατομμύρια developers που εργάζονται με εκατοντάδες μηχανικούς της Huawei για να βελτιώσουν την εμπειρία με τα HMS, τονίζει ο Zhang. Έχουμε τα δικά μας services σαν την εναλλακτική στη Google. Πολλοί χρήστες έχουν δοκιμάσει τα GMS τα προηγούμενα χρόνια, για παράδειγμα για την διάθεση των Huawei Music συνεργαστήκαμε με τις μεγαλύτερες δισκογραφικές εταιρείες στις ΗΠΑ. Μην εκπλαγείτε αν δείτε στους επόμενους μήνες και το Huawei Maps.

Ο Zhang έκανε και ιδιαίτερη αναφορά στη στρατηγική της εταιρείας, μια στρατηγική την οποία αρχικά είχε ανακοινώσει πίσω το 2019 και η οποία φέρει την ονομασία 1+8+N. Το 1 είναι το smartphone, η καρδιά του οικοσυστήματος, η πιο σημαντική συσκευή, αυτή που χρησιμοποιεί ο περισσότερος κόσμος. Γύρω από αυτήν υπάρχουν 8 άλλες κατηγορίες συσκευών, που συνεργάζονται αρμονικά μεταξύ τους μέσω των HMS και όλες τρέχουν το ίδιο OS. Πρόκειται δηλαδή για PCs, tablets, τηλεοράσεις και άλλα. Τέλος, το N αφορά οποιαδήποτε IoT συσκευή, που μπορεί να έχει πρόσβαση στο οικοσύστημα της Huawei μέσω του HiLink. Πρόκειται για μια υλοποίηση με μεγάλη επιτυχία στη Κίνα, που σύντομα θα τη δούμε και στις δυτικές αγορές.  Όσον αφορά τις προοπτικές στην αγορά του PC, ο Zhang αναφέρει ότι όλα ξεκίνησαν το 2017 στη Κίνα. Θέλαμε να δημιουργήσουμε κάτι πραγματικά όμορφο και ποθητό στους χρήστες με μεγάλο δείκτη απόδοσης προς τιμή. Και η αλήθεια είναι ότι το έχουν πετύχει, ήδη βρίσκονται στη δεύτερη θέση στη Κίνα, ενώ δυναμική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η παρουσία της και στον Ευρωπαϊκό χώρο και όχι μόνο.

Ο Zhang κλείνοντας τη συνέντευξή του επισημαίνει ότι στόχος της δεν είναι να νικήσει την Google ή να αντιγράψει την Apple, αλλά αντίθετα να εστιάσει σε μια στρατηγική μακροπρόθεσμα επωφελή τόσο για την εταιρεία, όσο και για τον τελικό χρήστη. Άλλοι έχουν προσπαθήσει και αποτύχει. Δεν έχει υπάρξει κάποια αλλαγή στο τοπίο των λειτουργικών συστημάτων φορητών συσκευών εδώ και μια δεκαετία. Ωστόσο, η Huawei έχει πεισμώσει, με τα πρώτα δείγματα της δουλειάς της να είναι άκρως ενθαρρυντικά και πολλά υποσχόμενα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ρε παιδιά τι 80% των top apps λένε ότι είναι στο appgallery. Ούτε τις μισές δεν έχει. Ειδικά σε παιχνίδια ούτε το 10% που έχει το play store δεν εχει. Εκτός αν βάζουν και την Κίνα μέσα.

  2. Η Κίνα είναι 1,3 δις αγορά και αυτό είναι αρκετό για να είναι μεγάλη εταιρεία.Σε παγκόσμιο επίπεδο όμως είναι τελειωμένη.

  3. Μην είστε τοσο σίγουροι όπως αναφέρουν αυτό εμπλουτιζετε μέρα με την μέρα και κάποια στιγμή θα έχει φτάσει σε σημείο να έχει όλες τις εφαρμογές εκτός αυτές που είναι με το ban από τις ΗΠΑ. Νομίζω πρέπει να στηρίξουμε αυτό που προσπάθει να μας δωση η HUAWEI γιατί δεν είναι καθόλου εύκολο μπορώ να πω να αποχωριστούμαι πχ το YouTube ή το Google maps ή όσοι βλέπουν Netflix μέσω από τις εφορμογες αλλά δεν είναι μόνο μέσω από τις εφαρμογές υπάρχουν στο ίντερνετ που μπορείς να το κάνει και εκεί το ίδιο μην είστε κακοί απέναντι τις γιατί προσπαθεί με όλοι τις την δύναμη να μας δώσει την καλύτερη εμπειρία που μπορεί και μπράβο της που μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα μπόρεσε και έχει φτιάξει ένα app store όπου δεν τα έχει ακόμα όλα μέσα αλλά συνέχεια μεγαλώνει.. Μπράβο HUAWEI!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.