Ο Neil Armstrong πάτησε το πόδι του στο Φεγγάρι το 1969 και πάνε πάνω από 50 χρόνια από την τελευταία φορά που το ανθρώπινο είδος έφτασε στην επιφάνεια της Σελίνης. Τώρα οι ΗΠΑ σχεδιάζουν την επιστροφή τους, όμως η αποστολή δεν θα είναι επανδρωμένη.

Σχεδόν 55 χρόνια από το “ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο” θα προσγειωθεί ξανά σκάφος στον δορυφόρο της Γης, με την αποστολή να προσσεληνώνεται στις 25 Ιανουαρίου. Η NASA θα στείλει εξοπλισμό για να μελετήσει το περιβάλλον της Σελίνης. Με αυτές τις πληροφορίες η NASA θα είναι έτοιμη για όσα θα αντιμετωπίσει η αποστολή Άρτεμης, που εκείνη θα είναι επανδρωμένη!

Η αποστολή Άρτεμης έχει σαν σκοπό να ξεκινήσει την κατασκευή βάσεων στην επιφάνεια του φεγγαριού.

«Μία από τις μεγάλες προκλήσεις αυτού που επιχειρούμε εδώ είναι να επιχειρήσουμε μια εκτόξευση και προσγείωση στην επιφάνεια του φεγγαριού για ένα κλάσμα από αυτό που διαφορετικά θα κόστιζε», δήλωσε ο Thornton της NASA την Τετάρτη σε συνέντευξη Τύπου στη βάση της εταιρείας του στο Πίτσμπουργκ.

Συνέχισε λέγοντας πως “Μόνο οι μισές αποστολές που πήγαν στην επιφάνεια της Σελίνης ήταν επιτυχείς”

Φυσικά το στάδιο της προσσελήνωσης είναι τρομακτικό και μπορεί να πάει πολύ στραβά. Πρόσφατα μια Ιαπωνική εταιρία προσπάθησε να προσσεληνωθεί με την αποστολή να συντρίβεται στην επιφάνεια της Σελήνης.

Η αποστολή Peregrine θα ξεκινήσει τα Χριστούγεννα από την Φλόριντα. Θα χρησιμοποιήσει πύραυλο από τον βιομηχανικό όμιλο ULA, με το όνομα Vulcan Centaur.

Θα πάρει μερικές μέρες για να φτάσει στην Σελήνη και να μπει σε τροχιά. Στις 25 Ιανουαρίου οι συνθήκες φωτός και φάσης θα είναι οι ιδανικές για να προχωρήσει σε προσσελήνωση.

Τα πάντα θα γίνουν αυτόματα, χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση, αν και το προσωπικό θα παρακολουθεί τα πάντα από το κέντρο ελέγχου.

Για την ιστορία, μόνο τέσσερις χώρες έχουν καταφέρει να προσγειωθούν στο φεγγάρι, οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Κίνα και πρόσφατα η Ινδία.

Η NASA έχει αποδεχθεί πως οι πιθανότητες αποτυχίας είναι υψηλές, όμως καλύτερα να συμβεί αυτό σε μη επανδρωμένη αποστολή παρά σε επανδρωμένη. Ακόμα και σε αποτυχία όμως, θα καταφέρει να συλλέξει τα δεδομένα που οδήγησαν σε αυτή, ώστε να μην επαναληφθεί όταν θα υπάρχουν άνθρωποι στο σκάφος.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.