Ο αστροναύτης που βρέθηκε στην πιο τρομακτική φωτογραφία που τραβήχτηκε ποτέ στο διάστημα εξήγησε πόσο απελευθερωμένος ένιωσε σε μια στιγμή που οι περισσότεροι από εμάς σίγουρα θα πανικοβαλλόμασταν.

Πρόκειται για έναν αστροναύτη που αιωρείται πάνω από τον πλανήτη μας, χωρίς να είναι προσκολλημένος σε τίποτα. Ο εν λόγω αστροναύτης ήταν ο Bruce McCandless II και η φωτογραφία που έγραψε ιστορία τραβήχτηκε από το Challenger στις 7 Φεβρουαρίου 1984.

 Την ημέρα που τραβήχτηκε η φωτογραφία, ο ίδιος και ο συνάδελφός του αστροναύτης Bob Stewart έδεσαν τους εαυτούς τους σε Manned Maneuvering Units (MMUs) όπως τα ονομάζει η NASA και εγκατέλειψαν το διαστημόπλοιο.

Αυτό τους επέτρεψε να κινηθούν σε ανοιχτό χώρο, ενώ ήταν ασύνδετοι, καθώς οι ίδιοι και το διαστημόπλοιο Challenger κινούνταν με ταχύτητα περίπου 28.900 χιλιομέτρων την ώρα. Ταξίδευα με πάνω από 18.000 μίλια την ώρα, αλλά δεν το είχα συνειδητοποιήσει, επειδή το διαστημόπλοιο κινούνταν και αυτό με την ίδια ταχύτητα. Μόνο όταν κοίταξα προς το μέρος του πλανήτη μας, κατάλαβα ότι κινούμασταν αρκετά γρήγορα. Κάποια στιγμή παρατήρησα ότι βρισκόμασταν πάνω από τη χερσόνησο της Φλόριντα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.