Το Netflix αντικαθιστά την ξεπερασμένη εφαρμογή του για Windows, επιτέλους. Για ορισμένους χρήστες, αυτό είναι καλό, καθώς η νέα εφαρμογή θα παρέχει σταθερή ποιότητα βίντεο και θα λειτουργεί με τα πλάνα του που περιέχουν διαφημίσεις. Δυστυχώς, η νέα εφαρμογή δεν θα υποστηρίζει τη δυνατότητα λήψης βίντεο για οffline θέαση.

Η αρχική εφαρμογή του Netflix για Windows είναι ένα χάος. Χρειάζεται πολύ χρόνο για να φορτώσει και ενώ τεχνικά υποστηρίζει βίντεο 4K, συχνά επιλέγει μια χαμηλότερη ανάλυση. Επίσης, δεν ενημερώθηκε ποτέ για να υποστηρίξει τις διαφημίσεις που εισήγαγε η πλατφόρμα, οπότε όποιος θέλει να τη χρησιμοποιεί πρέπει να πληρώσει για τα πλάνα χωρίς διαφημίσεις. Αυτά τα προβλήματα αναμένεται να επιλυθούν με νέα εφαρμογή.

Επίσης, εκτός και αν το Netflix τα σκατώσει εντελώς, αυτή η εφαρμογή θα πρέπει να προσφέρει μια πιο συνεπή εμπειρία προβολής από το πρόγραμμα περιήγησής (ο Edge είναι ο μόνος browser που υποστηρίζει ήχο Dolby Atmos για τη streaming πλατφόρμα). Το μόνο πρόβλημα είναι ότι αυτή η αναθεωρημένη εφαρμογή δεν θα υποστηρίζει λήψεις. Αν θέλετε να αποθηκεύσετε περιεχόμενο για offline προβολή, θα αναγκαστείτε να το κάνετε σε μια κινητή συσκευή.

Το Netflix δεν προσπαθεί να κρύψει αυτή την ασυμφωνία. Οι χρήστες που ανοίγουν την εφαρμογή για Windows συναντούν ένα αναδυόμενο παράθυρο που ανακοινώνει την νέα εφαρμογή. Η ανακοίνωση αναφέρει ρητά ότι αυτή η νέα εφαρμογή δεν θα υποστηρίζει λήψεις, αλλά δεν παρέχει καμία εξήγηση ως προς τον λόγο που αυτή η δυνατότητα απουσιάζει.

Netflix Offline

Δεν είναι σαφές αν το Netflix αναπτύσσει μια κανονική εφαρμογή για τα Windows ή απλώς δημιουργεί ένα web wrapper. Δεδομένης της έλλειψης δυνατότητας λήψης βίντεο για offline θέαση, η τελευταία επιλογή φαίνεται πιο πιθανή. Δυστυχώς, όταν ζητήθηκαν διευκρινίσεις, η εταιρεία παρέπεμψε σε μία όχι και τόσο βοηθητική σελίδα υποστήριξης, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε το αν η εταιρεία θα εξηγήσει αυτή την αλλαγή. Ίσως βέβαια να είναι μία πρώτη κίνηση για την καταπολέμηση του ακόλουθου:

Έτσι παρακάμπτεις τον περιορισμό του Netflix για τις συσκευές προβολής

Όσοι χρησιμοποιούν τακτικά τη δυνατότητα λήψης βίντεο για offline θέαση του Netflix στον υπολογιστή τους θα πρέπει να αρχίσουν να ψάχνουν για μια εναλλακτική λύση. Είτε αυτό σημαίνει την αγορά ενός tablet, είτε τη χρήση του smartphone. Αν χρειάζεστε συγκεκριμένα κάτι που μπορεί να συνδεθεί σε μια τηλεόραση μέσω HDMI, ένα tablet της Samsung είναι μάλλον η καλύτερη επιλογή.

Δεν γνωρίζουμε πότε το Netflix θα κυκλοφορήσει τη νέα του εφαρμογή για Windows. Και δεν είμαστε σίγουροι αν αυτή η εφαρμογή θα αντικαταστήσει αμέσως την παλιά. Θα μπορούσαν, θεωρητικά, να συνυπάρχουν για κάποιο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, δεν ξέρουμε με βεβαιότητα αν οι διαφημίσεις θα αποτελέσουν χαρακτηριστικό για όλα τα πλάνα συνδρομών, αποκλειστικά στα Windows, καθώς η Microsoft σχεδιάζει εδώ και καιρό την προσθήκη διαφημίσεων σε διάφορα σημεία των Windows 11 και εφαρμογών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.