Η NASA έχει μερικές πραγματικά τρελές ιδέες, με την καλή έννοια! Παρά της καθυστερήσεις για τις επερχόμενες αποστολές Artemis στη Σελήνη, έχει καταλήξει σε ένα εκπληκτικό σχέδιο για την κατασκευή ενός αιωρούμενου ρομποτικού τρένου. Αυτό το τρένο θα επιπλέει κατά μήκος μιας γραμμής στην επιφάνεια του φεγγαριού, σαν κάτι βγαλμένο από βιβλίο επιστημονικής φαντασίας.

Το σχέδιο Flexible Levitation on a Track (FLOAT) μπορεί να ακούγεται πολύ εξωτικό για να είναι αληθινό, αλλά η NASA έχει πράγματι μοιραστεί λεπτομερή σχέδια σχετικά με αυτό. Το έργο αυτό αποτελεί μέρος του προγράμματος Advanced Concepts Program της NASA, το οποίο στοχεύει στη δημιουργία φουτουριστικών έργων για την εξερεύνηση του διαστήματος.

Αιωρούμενο Ρομποτικό Τρένο FLOAT NASA

Νομίζω ότι αυτή η ιδέα είναι πολύ καλή, επειδή τα αιωρούμενα ρομποτικά τρένα θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη μεταφορά προμηθειών στη Σελήνη. Η NASA ελπίζει να το πραγματοποιήσει αυτό μέχρι τη δεκαετία του 2030, δηλαδή μέσα σε 6 χρόνια.

Ο Ethan Schaler, μηχανικός ρομποτικής στο Jet Propulsion Laboratory (JPL) της NASA, λέει ότι θέλουν να κατασκευάσουν το πρώτο σεληνιακό σιδηροδρομικό σύστημα για τη μεταφορά φορτίων στο φεγγάρι. Αυτός ο σχεδιασμός θα είναι σημαντικός για τη λειτουργία μιας βιώσιμης σεληνιακής βάσης στο μέλλον.

Αν και μπορεί να φαίνεται τραβηγμένο να έχουμε αιωρούμενα ρομποτικά τρένα στη Σελήνη πριν καν στείλουμε ανθρώπους εκεί, είναι υπέροχο να βλέπουμε τη NASA να σκέφτεται με το βλέμμα στο μέλλον και να επινοεί νέα σχέδια για την εξερεύνηση του διαστήματος.

(360° Βίντεο) Η NASA μας στέλνει στα άδυτα μιας μαύρης τρύπας με εκπληκτική νέα προσομοίωση

Υπάρχουν ακόμη προκλήσεις που πρέπει να ξεπεραστούν για την κατασκευή ενός σταθμού σεληνιακής βάσης. Ωστόσο, το να έχουμε αυτόνομα τρένα που μεταφέρουν υλικά μπρος-πίσω θα μπορούσε να είναι πραγματικά χρήσιμο. Τα ρομπότ θα κινούνται αργά αλλά θα μπορούν να μεταφέρουν πολλά υλικά κάθε μέρα.

Συνολικά, αν και μπορεί να φαίνεται σαν κάτι από ταινία επιστημονικής φαντασίας, το σχέδιο του αιωρούμενου ρομποτικού τρένου FLOAT της NASA θα μπορούσε μια μέρα να κάνει τη ζωή των εξερευνητών του διαστήματος στη Σελήνη ευκολότερη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.