Οι θεωρητικοί φυσικοί Harsh Mathur και Katherine Brown αμφισβητούν την ύπαρξη ενός ένατου πλανήτη στο ηλιακό μας σύστημα, προτείνοντας μια εντελώς διαφορετική εξήγηση. Η περίεργη συμπεριφορά που παρατηρείται στην τροχιά ορισμένων ουράνιων σωμάτων, ίσως δεν οφείλεται στο μαγνητικό πεδίο ενός ένατου ανεξερεύνητου πλανήτη, αλλά μπορεί να εξηγηθεί με μια διαφορετική ερμηνεία του νόμου της βαρύτητας.

Οι δυο θεωρητικοί φυσικοί προτείνουν μια θεωρία γνωστή ως Τροποποιημένη Νευτώνεια Δυναμική (MOND) για την κατανόηση των παράξενων τροχιών των αντικειμένων στα εξωτερικά πεδία του ηλιακού μας συστήματος. Ο Νεύτων, όπως γνωρίζουμε, είναι αυτός που διατύπωσε τον περίφημο Νόμο της παγκόσμιας έλξης που περιγράφει πως τα αντικείμενα έλκονται μεταξύ τους στο διάστημα.

Η θεωρία του MOND προτείνει όταν οι βαρυτικές δυνάμεις γίνονται αρκετά αδύναμες λόγω των τεράστιων αποστάσεων και μικρότερων μαζών του διαστήματος, τότε ξεκινάει ένα διαφορετικό είδος βαρυτικής συμπεριφοράς. Κατά το πέρασμα εκατομμυρίων ετών το βαρυτικό πεδίο του Γαλαξία μας αν αλληλεπιδράσει σύμφωνα με τις αρχές της MOND θα μπορούσε να ευθυγραμμίσει τις τροχές αυτών των μακρινών αντικειμένων με τον ιδιαίτερο αυτό τρόπο που παρατηρείται.

Η Xiaomi κερδίζει τη Samsung: Ξεκίνησε στην Ελλάδα η αναβάθμιση σε Android 14 Xiaomi συσκευών

Πάντως οι θεωρητικοί αυτοί φυσικοί επισημαίνουν ότι τα ευρήματά τους δεν αποκλείουν την πιθανότητα ενός ένατου πλανήτη, αντίθετα τα ευρήματά τους, επισημαίνουν, αποτελούν μια πιθανότητα και όχι συμπέρασμα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.