42171

Ο Γάλλος Albert Kahn στις αρχές του 20ου αιώνα, έβαλε σαν στόχο να συλλέξει και να καταγράψει φωτογραφίες από όλο τον κόσμο. Οι φωτογραφίες συγκεντρώθηκαν στο “Αρχείο του Πλανήτη” όπως ονομάστηκε. Πριν το κραχ του 1929 είχε καταφέρει να συλλέξει πάνω από 180.000 μέτρα ασπρόμαυρου φιλμ και περισσότερες 72.000 πλάκες autochrome, οι οποίες ήταν η πρώτη διαδικασία παραγωγής έγχρωμων φωτογραφιών.

Τη διαδικασία, όταν την έβγαλαν οι αδερφοί Lumiere στην αγορά, προκάλεσαν επανάσταση στον χώρο της φωτογραφίας. Tα Autochromes αποτελούνται από λεπτές στρώσεις μικροσκοπικών κόκκων άμυλου από πατάτα, βαμμένους κόκκινους-πορτοκαλί, πράσινους ή μπλε-ιώδεις, σε συνδυασμό με μαύρα σωματίδια άνθρακα, απλωμένα όλα μαζί σε μία γυάλινη πλάκα όπου ανακατεύονται με ένα ασπρόμαυρο φωτογραφικό γαλάκτωμα. Όλες οι αποχρώσεις μπορούν να παραχθούν από τρία βασικά χρώματα. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό με βάση τα τεχνολογικά δεδομένα της εποχής.

Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες που έχουν διασωθεί που μας δείχνουν την τεχνολογία στον κλάδο της φωτογραφίας ένα αιώνα πριν.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.