Η Apple δοκιμάζει στην τρίτη beta του iOS 26.2 μια νέα λειτουργία που κάνει το AirDrop πιο ευέλικτο και πιο πρακτικό στην καθημερινή χρήση.

Για πρώτη φορά, οι χρήστες θα μπορούν να μοιράζονται αρχεία με άτομα που δεν βρίσκονται στις επαφές τους, χρησιμοποιώντας έναν ειδικό, προσωρινό κωδικό.

Πώς λειτουργούν οι προσωρινοί κωδικοί

Η διαδικασία είναι απλή:

  1. Ο χρήστης δημιουργεί έναν μοναδικό κωδικό μέσα από τις ρυθμίσεις του AirDrop.
  2. Ο κωδικός δίνεται σε κάποιον που δεν είναι αποθηκευμένος στις επαφές.
  3. Ο παραλήπτης αποκτά πρόσβαση στη συσκευή για λήψη αρχείων για έως 30 ημέρες.

Αυτό σημαίνει ότι για έναν ολόκληρο μήνα μπορεί να γίνει ανταλλαγή αρχείων χωρίς να χρειαστεί να δημιουργηθεί νέα επαφή, χωρίς χειροκίνητες αλλαγές στις ρυθμίσεις και χωρίς να ανοίξει η συσκευή σε όλους. Μετά το πέρας των 30 ημερών, η πρόσβαση απενεργοποιείται αυτόματα και το AirDrop επιστρέφει στις κανονικές ρυθμίσεις ασφαλείας.

Γιατί είναι χρήσιμη η νέα δυνατότητα

Η αναβάθμιση αυτή λύνει ένα καθημερινό πρόβλημα: το AirDrop ήταν μέχρι σήμερα εξαιρετικό για άτομα που γνωρίζουμε, αλλά λιγότερο πρακτικό για πρόσκαιρες συνεργασίες.

Τώρα, με τους προσωρινούς κωδικούς:

  1. Μπορείς να μοιραστείς αρχεία σε επαγγελματικά meetings χωρίς να δώσεις τα προσωπικά σου στοιχεία.
  2. Μπορείς να στείλεις φωτογραφίες, έγγραφα ή παρουσιάσεις σε νέους συνεργάτες ή συμμαθητές χωρίς να τους προσθέσεις στις επαφές.
  3. Έχεις πλήρη έλεγχο της πρόσβασης, γνωρίζοντας ότι μετά από 30 ημέρες η προσωρινή «γέφυρα» διακόπτεται χωρίς χειροκίνητη παρέμβαση.

Πρόκειται για βελτίωση που ενισχύει τόσο την ασφάλεια όσο και την άνεση στη χρήση.

Τι πρέπει να γνωρίζεις

Επειδή η λειτουργία βρίσκεται ακόμη σε beta έκδοση, μπορεί να αλλάξει ή να εμπλουτιστεί πριν τη διάθεση σε όλους τους χρήστες. Επίσης, είναι πιθανό να απαιτείται ενημερωμένο iPhone με ενεργοποιημένο iCloud και σύγχρονες ρυθμίσεις ιδιωτικότητας.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.