Η Apple φαίνεται πως εργάζεται πάνω σε ένα νέο χαρακτηριστικό ασφαλείας, που θα προστατεύει τα δεδομένα από κλοπή του iPhone. Συγκεκριμένα, η συσκευή θα καταλαβαίνει από τους αισθητήρες της πως έχει αρπαχτεί βίαια από τα χέρια του χρήστη και θα κλειδώνει αυτόματα.

Από ότι φαίνεται, έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο, επιτήδειοι να αρπάζουν τηλέφωνα από τα χέρια χρηστών στον δρόμο, μέσα σε μια στιγμή. Μέχρι να συνειδητοποιήσει ο χρήστης τι έχει συμβεί, ο κλέφτης έχει απομακρυνθεί αρκετά ώστε να μην μπορεί να τον πιάσει. Φυσικά, οι κλέφτες επιλέγουν συγκεκριμένα θύματα, που γνωρίζουν πως δε μπορούν να τρέξουν τόσο γρήγορα εκείνη τη στιγμή.

H Apple ήδη προσφέρει χαρακτηριστικά κατά της κλοπής, όπως το Find My, το Activation Lock και το Stolen Device Protection. Όμως, αν ο δράστης αρπάξει την συσκευή μας ενώ είναι ξεκλείδωτη, τότε όλα αυτά μπορεί να μην φανούν τόσο χρήσιμα.

Έτσι, η Apple έχει ενσωματώσει χρονοδιακόπτες που απαιτούν την επαλήθευση του χρήστη, όπως και δικλείδες ασφαλείας όταν γίνονται μεγάλες αλλαγές στο Apple ID. Ακόμα και έτσι όμως, ο κλέφτης μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ζημιά στον χρήστη όταν έχει την συσκευή ξεκλείδωτη στα χέρια του.

Έτσι λοιπόν, ετοιμάζει μια νέα λειτουργία που καταλαβαίνει πότε μας άρπαξαν την συσκευή από τα χέρια και κλειδώνει αυτόματα. Η λειτουργία αυτή θυμίζει πολύ αυτή που έχει ήδη το Android, με το Theft Detection Lock.

Το νέο σύστημα τις Apple θα βασίζεται σε ένα σύνολο σημάτων από την συσκευή, όπως το επιταχυνσιόμετρο, ώστε να ανιχνεύει πότε το κινητό τραντάζεται με τέτοιο τρόπο, όπως όταν κάποιος μας το αρπάζει από το χέρι. Όταν το λειτουργικό καταλάβει πως έχει αρπαχτεί από τα χέρι μας, θα κλειδώνει αυτόματα.

Όλος ο τεχνολογικός τύπος μιλάει για το Techmaniacs, τα ελληνικά μέσα κάνουν πως δεν είδαν!

Παράλληλα, αν ο χρήστης έχει κάποιο αξεσουάρ της Apple, όπως ακουστικά ή ένα Apple Watch, θα υπολογίζει και την απόσταση της συσκευής από τον κάτοχό της, μετά το τράνταγμα από την κλοπή.

Από τη στιγμή που η συσκευή θα κλειδώσει, θα μπουν σε λειτουργία και όλες οι άλλες λειτουργία κατά της κλοπής, ώστε ο χρήστης να μπορεί να παρακολουθεί την τοποθεσία της.

Το βασικότερο όμως είναι πως με κλειδωμένη συσκευή, τα δεδομένα μας, οι φωτογραφίες μας και οι τραπεζικές μας εφαρμογές θα είναι ασφαλείς από τα χέρια του κλέφτη μαζί με αυτά και εμείς. Ταυτόχρονα, ο κλέφτης δε θα μπορεί να κάνει επαναφορά την συσκευή, ενώ και τα ηλεκτρονικά μέρη της συσκευής δε θα μπορούν να λειτουργήσουν σαν ανταλλακτικά σε άλλες συσκευές. Αυτό κάνει την κλοπή του τηλεφώνου μεγάλο ρίσκο για μηδενικό όφελος.

Μέχρι στιγμής δε γνωρίζουμε πότε θα κυκλοφορήσει η νέα λειτουργία, όμως πιθανότατα να την δούμε μαζί με το iOS 27, τον Σεπτέμβριο. Μακάρι να έρθει νωρίτερα όμως, γιατί στη χώρα μας του καλοκαιρινούς μήνες, οι αετονύχηδες κάνουν πάρτι.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

Ακολουθήστε μας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.