Η σειρά Samsung Galaxy S25 αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο του 2025, όμως οι διαρροές έχουν ξεκινήσει από νωρίς. Αυτό είναι λογικό βέβαια, καθώς πρόκειται για συσκευές που τραβάνε πολύ το ενδιαφέρον του κοινού. Τώρα, από μια κορεάτικη σελίδα, μαθαίνουμε περισσότερα για τον επεξεργαστή που θα έχουν οι συσκευές και τα νέα είναι πολύ καλά.

Η Hankyung (μέσω r/Android ) αναφέρει ότι και τα τρία τηλέφωνα της σειράς Galaxy S25 θα τροφοδοτούνται αποκλειστικά από τον επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen 4. Αυτό είναι που θέλει και ο κόσμος, καθώς ο Exynos όσο δυνατός και αν είναι, δε φτάνει σε επιδόσεις ούτε και θερμική συμπεριφορά τις υλοποιήσεις της Qualcomm, ακόμα και στη σειρά Galaxy S24. Αυτά είναι καλά νέα λοιπόν, αφού στη σειρά Galaxy S23 που όλες οι συσκευές ήταν με Snapdragon 8 Gen 2, είχαμε μερικές από τις καλύτερες Samsung συσκευές των τελευταίων ετών.

Η πηγή αναφέρει πως το Samsung Galaxy S25 Ultra θα δει μια ειδική έκδοση του chipset, κάτι που πιθανότητα μιλάει για τον ελαφρώς υπερχρονισμένο Snapdragon 8 Gen 4 for Galaxy. Η αναφορά όμως μόνο για το S25 Ultra, ίσως σημαίνει πως τα S25 και S25 Plus θα έρθουν με απλό Snapdragon 8 Gen 4. Φυσικά ακόμα και έτσι, δεν μας χαλάει καθόλου.

Snapdragon 8 Gen 4 Galaxy S25

Ο πόλεμος μεταξύ Snapdragon και Exynos κρατάει από χρόνια πριν. Οι δοκιμές μας δείχνουν πως ο Snapdragon 8 Gen 3 στο Galaxy S25 Ultra ήταν πολύ πιο ικανός σε απόδοση, αυτονομία, επιδόσεις και θερμική συμπεριφορά. Για αυτό, το να έρθουν όλες οι συσκευές με ένα καλύτερο chipset θα είναι όφελος για τον καταναλωτή, ή μήπως όχι;

Nova: Ανακοίνωση για σημαντικές αλλαγές στην υπηρεσία τηλεόρασης

Η Qualcomm αποκάλυψε πως ο Snapdragon 8 Gen 4 θα είναι αρκετά ακριβότερος και αυτό συνήθως σημαίνει πως το κόστος ή ένα μέρος του, περνάει στον καταναλωτή. Μέχρι τώρα αναφορές, θέλουν τον Snapdragon 8 Gen 4 να είναι 20% πιο ακριβός, ενώ το Chipset και η οθόνη είναι τα ακριβότερα σημεία ενός τηλεφώνου. Αυτή η επιλογή της Samsung, όσο και αν δεν τη θέλει, θα ανεβάσει το κόστος της σειράς Galaxy S25. Όμως, οι λειτουργίες AI φαίνεται να δουλεύουν καλύτερη στο chip της Qualcomm, οπότε για τη Samsung είναι μονόδρομος.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. H Samsung πλέον κρατάει τις τιμές βάση του ονόματος της xωρίς καμία μα καμία ουσιαστική αλλαγή.Ως κάτοxος του s24 ultra πήρα ως δεύτερη συσκευή το Realme GT 6 Pro 16/512 με αποφορολογηση στην τιμή των 570 ευρώ.Έπαθα κυριολεκτική πλάκα και έκλαψα τα λεφτά που έδωσα για το Samsung.Τι οθονάρα η Realme τι καλύτερο ρολαρισμα τι ανώτερη προστασία ματιών τι 16GB τι Snapdragon 8s Gen 3 που σπέρνει τι ήxος διαμάντι τι ταxύτητα φόρτισης τι Cam τι μεγαλύτερη μπαταρία κοινώς μιλάμε για τούμπανο στο 1/3 σxεδόν της τιμής xωρίς το ΦΠΑ.

    • Y.Γ Ζητώ συγνώμη για το Pro το GT 6 16/512 εννοώ.Διάβασα την στιγμή εκείνη το άρθρο σας για το επόμενο της Pro μοντέλο και μπερδεύτηκα την ώρα που έγραφα.Φανταστείτε το Pro λοιπόν τι θηρίο θα είναι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.