Η Apple ανακοίνωσε ότι τρία σημαντικά χαρακτηριστικά για τα επερχόμενα λειτουργικά της συστήματα δεν θα είναι διαθέσιμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όταν το iOS 18 και το macOS Sequoia κυκλοφορήσουν αργότερα φέτος το φθινόπωρο.

Το Apple Intelligence, το iPhone Mirroring στο macOS Sequoia και το SharePlay Screen Sharing, επηρεάζονται και δεν θα είναι διαθέσιμα. Μάλιστα, λόγω ρυθμιστικών ανησυχιών που σχετίζονται με τη συμμόρφωση με το Digital Markets Act, η Apple σηματοδότησε ότι αυτές οι λειτουργίες δεν θα είναι καθόλου διαθέσιμες στους πελάτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, φέτος.

Αυτό είναι ένα μικρό πλήγμα για τους πελάτες της Apple στην ΕΕ, καθώς τα εν λόγω χαρακτηριστικά είναι μερικές από τις πιο σημαντικές βελτιώσεις που παρουσίασε η εταιρεία στο WWDC.

Το Apple Intelligence είναι μια σημαντική νέα πρωτοβουλία για την εταιρεία και περιλαμβάνει ένα πακέτο νέων λειτουργιών με AI (συμπεριλαμβανομένων εργαλείων γραφής, Image Playgrounds, περιλήψεων ειδοποιήσεων, γρήγορων απαντήσεων και άλλων) και μια σημαντική ανανέωση της εικονικής βοηθού Siri.

Το iPhone Mirroring είναι το σημαντικότερο νέο χαρακτηριστικό του macOS Sequoia, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν μια ζωντανή διαδραστική οθόνη του iPhone στο Mac. Οι ειδοποιήσεις από το iPhone αντικατοπτρίζονται επίσης στην οθόνη του Mac.

Και το SharePlay Screen Sharing είναι μια αναβάθμιση της δυνατότητας κοινής χρήσης οθόνης στο FaceTime. Με το iOS 18, οι χρήστες θα μπορούν να ζητούν να αναλάβουν τον έλεγχο της συσκευής ενός φίλου.

Είναι λίγο ασαφές ποιες ακριβώς είναι οι απαιτήσεις διαλειτουργικότητας που επιβάλλει ο νόμος για τις ψηφιακές αγορές στο πλαίσιο αυτών των νέων χαρακτηριστικών. Αλλά η Apple δήλωσε σε ανακοίνωσή της ότι θα θέσει σε κίνδυνο την “ιδιωτικότητα και την ασφάλεια”. Δεν ανακοινώθηκε η αναμενόμενη ημερομηνία κυκλοφορίας στην ΕΕ για αυτά τα χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.