Τα ταξίδια στο διάστημα ήταν πάντα ένα θέμα γοητείας για πολλούς ανθρώπους. Είναι εκπληκτικό να σκεφτόμαστε τι περνάει το σώμα μας όταν εγκαταλείπουμε την ασφάλεια της ατμόσφαιρας της Γης. Μια νέα μελέτη δείχνει ότι το φύλο μπορεί να παίζει ρόλο στο πόσο καλά ανέχεται το σώμα μας τις διαστημικές πτήσεις. Η έρευνα εξέτασε δεδομένα από την αποστολή Inspiration4 του 2021 και διαπίστωσε ότι οι γυναίκες αστροναύτες μπορεί να είναι ελαφρώς πιο ανεκτικές στις διαστημικές πτήσεις από τους άνδρες αστροναύτες.

Η μελέτη διεξήχθη από το Space Omics and Medical Atlas (SOMA). Πρόσφατα δημοσίευσαν επίσης έρευνα που δείχνει ότι μόλις τρεις ημέρες στο διάστημα μπορούν να προκαλέσουν προσωρινές αλλαγές στο ανθρώπινο σώμα. Αυτή η νέα έρευνα εξετάζει συγκεκριμένα τις διαφορές σε αυτές τις αλλαγές με βάση το φύλο του αστροναύτη.

Άνθρωποι 3 μέρες στο διάστημα! Τα αποτελέσματα τρομάζουν!

Ο συγγραφέας της μελέτης Christopher Mason της Weill Cornell Medicine πιστεύει ότι τα γυναικεία σώματα μπορεί να είναι σε θέση να προσαρμοστούν στις φυσικές αλλαγές πιο γρήγορα λόγω της ικανότητάς τους να γεννούν παιδιά. Προτείνει ότι αυτή η ικανότητα διαχείρισης του στρες σε φυσιολογικό επίπεδο θα μπορούσε να βοηθήσει τις γυναίκες αστροναύτες να αναπηδήσουν γρηγορότερα μετά τη διαστημική πτήση.

Ωστόσο, χρειάζονται περισσότερα δεδομένα για να επιβεβαιωθούν αυτά τα ευρήματα, επειδή υπήρξαν λιγότερες γυναίκες αστροναύτες που έχουν ταξιδέψει πέρα από την ατμόσφαιρα της Γης σε σύγκριση με τους άνδρες αστροναύτες. Επιπλέον, η Susan Bailey, η οποία συνεργάζεται με το Κρατικό Πανεπιστήμιο του Κολοράντο και τη SOMA, επισημαίνει ότι οι γυναίκες μπορεί να είναι πιο ευάλωτες σε καρκίνους που προκαλούνται από την ακτινοβολία, όπως ο καρκίνος του πνεύμονα και του μαστού, ενώ ταξιδεύουν στο διάστημα.

Αυτή η έρευνα εγείρει ενδιαφέροντα ερωτήματα σχετικά με το πώς το φύλο μπορεί να επηρεάσει την ικανότητα του σώματός μας να αντέχει στις προκλήσεις του διαστημικού ταξιδιού. Καθώς περισσότερες γυναίκες αστροναύτες επιχειρούν πέρα από τον πλανήτη μας, μπορεί να ανακαλύψουμε ακόμη περισσότερα για το πώς το φύλο επηρεάζει τις εμπειρίες μας στο διάστημα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.