Μια νέα σειρά ερευνών επεξεργάστηκε δεδομένα που σχετίζονται με την υγεία των αστροναυτών της αποστολής Ispiration4 του 2021. Τα δεδομένα που συλλέχθηκαν δείχνουν ότι μόλις 3 ημέρες στο διάστημα ήταν αρκετός χρόνος για να προκληθούν αλλαγές στην υγεία των αστροναυτών, συμπεριλαμβανομένου του σώματος και των γνωστικών λειτουργικών.

Οι λειτουργίες των αστροναυτών επανήλθαν, λίγο μετά την επιστροφή τους στη Γη. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δείχνει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο τα προβλήματα που διατρέχουν οι αστροναύτες στο διάστημα. Ήδη γνωρίζουμε ότι η παραμονή στο διάστημα μπορεί να προκαλέσει απώλεια της πυκνότητας των κοκάλων, υπάρχουν όμως πάρα πολλά ακόμη που δεν γνωρίζουμε για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις.

Οι έρευνες έχουν δημοσιευθεί σε διάφορα περιοδικά όπως το Nature και δείχνουν αλλαγές στις γνωστικές λειτουργίες και στο σώμα των αστροναυτών της εν λόγω αποστολής. Βέβαια, κανείς από τους επιβάτες δεν ήταν επαγγελματίες αστροναύτες και ως εκ τούτου δεν είχαν τα χρόνια εκπαίδευσης της NASA.

Δωρεάν εμβάσματα – μεταφορές χρημάτων μεταξύ αυτών των 9 Ελληνικών τραπεζών

Συμμετείχαν σε διάφορες έρευνες, συλλέγοντας δείγματα αίματος, ούρα, κόπρανα, σάλιο. Στη συνέχεια επέτρεψαν την καταγραφή και την έρευνα των δεδομένων για να δουν πώς άλλαξε το σώμα τους κατά τη διάρκεια της αποστολής. Η κατανόηση των ακριβών αλλαγών που υφίσταται η υγεία ενός αστροναύτη κατά τη διάρκεια του διαστημικού ταξιδιού είναι ζωτικής σημασίας για την επέκταση των προσπαθειών μας στη κατάκτηση του διαστήματος.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

8 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Σκέψου λοιπόν τι έπρεπε να έχουν πάθει οι αστροναύτες που για 8-12 ημέρες υποτίθεται πήγαν στη Σελήνη. Αντί να έχουν συμπτώματα αδυναμίας και κόπωσης όπως συνήθως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις σε ολους τους άλλους Ρώσους, Κινέζους, Ευρωπαίους και Αμερικανούς αστροναύτες, τους οποίους βγάζουν από το διαστημόπλοιο με φορείο ή καροτσάκι, οι αστροναύτες του προγράμματος Apollo γύρισαν ακμαιοι και χωρίς κανένα σημάδι κόπωσης αν και υποτίθεται εκτέθηκαν σε ισχυρή ακτινοβολία και παρατεταμένη διάρκεια μηδενικής βαρύτητας

  • ποιος είπε ότι γύρισαν ακμαίοι; Αν και για τόσο λίγο χρονικό διάστημα δεν θα έπρεπε να πάθουν κάτι σοβαρό.Κατα τα άλλα τους κουτσομπολευουν ότι ήταν κακοκεφοι στη συνέντευξη τους….Τους βασάνιζαν τους ανθρώπους με την δημοσιότητα, σε όλο τον Κόσμο τους γύρισαν .Όταν έγινε το πρώτο κατόρθωμα κατάκτησης της Σελήνης ( διότι ακολούθησαν και άλλα, και γιατί άλλωστε να παίξουν αυτό το θέατρο καμιά δεκαριά φορές (Απόλλων 7 έως 17) ήμουν αρκετά μεγάλη για να μαθαίνω λεπτομέρειες και να τις συγκρατήσω. Αργότερα μέσα στην Εταιρεία Αστρονομίας της οποίας έγινα μέλος έμαθα πιο πολλά, τέλος επισκέφθηκα τη ΝΑΣΑ και είδα από κοντά τι κατόρθωμα ήταν αυτό. Κάποιοι ελεεινοί από μια αίρεση που πιστεύουν ότι η Γη είναι επίπεδη και δεν υπάρχει Διάστημα έβγαλαν την συνωμοσιολογία ότι δεν έγινε η προσσελήνωση.Προκειται για επικίνδυνα και άκρως οπισθοδρομική άτομα. Δεν πρέπει να τους ακούμε.

 2. Κοινώς, μούφα η κατάκτηση της Σελήνη. Αν και έχουν περάσει 50+ χρόνια από τότε, ακόμη το παλεύουν να πάνε χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

 3. @Γιωργος ας τα πάρουμε λίγο πιο σωστά τα πράγματα. Αν μελετούσε λίγο παραπάνω ίσως να μην έγραφες, και πίστευες αυτά που γράφεις. Πρώτα από όλα η έρευνα έχει να κάνει με καταγραφη σε αλλαγές σε μυική μάζα, μικρόβιωμα, όργανα, αίμα κλπ. Δεύτερον αυτό που λες πως πολλοί αστροναύτες γυρνάνε με καροτσάκι, προφανώς θα μιλάς για τον ISS όπου οι αστροναύτες βιώνουν απουσία βαρύτητας για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Όπως ξέρεις στα προγράμματα apollo στη σελήνη, οι αστροναύτες βιώνουν βαρύτητα, αρκετά μικρότερη. Επίσης μιλάμε για ακπαιδευμενους αστροναύτες που επί το πλείστον στη ζωή τους ήταν πιλότοι αεροσκαφων, και όχι απλούς πολίτες. Και τέλος δεν είπε κανείς ότι γύρισαν ακμαιότατοι. Στα 3 πρώτα προγράμματα apollo μπήκαν και σε καραντίνα 3 εβδομάδων αν δ κάνω λάθος, και μετά βγήκαν στο κόσμο και στις κάμερες. Επίσης κατέγραφαν πολλές φορές προβλήματα και με τη καρδιά τους και με νεφρά κα, λόγω radiation. Ο άνθρωπος έχει πάει στο φεγγάρι. Αν είναι δυνατόν να το λέμε ακόμα αυτό το πράγμα. Υπάρχουν άπειρες ώρες βίντεο, και φωτογραφίες. Εκτός αν είχαν cgi στα 70s. Μπορείς να γκουγκλαρεις για πιο λόγο είναι αδύνατον να μην έχουμε πάει, και πως ο άνθρωπος δεν είχε τη τεχνολογία να παράξει αυτά τα βίντεο στη γη, και είναι αδύνατον να υπάρχουν αν δ έχουμε πάει στη σελήνη.

  • Έτσι όπως τα λες είναι. Για τη Σελήνη δεν έλειψαν και πολλές μέρες, αν και πάλι είχαν κάποια προβλήματα
   Στον Διαστ. Σταθμό όμως κάποιοι μένουν και μήνες έως και χρόνο αν άκουσα καλά.

 4. Έτσι όπως τα λες είναι. Για τη Σελήνη δεν έλειψαν και πολλές μέρες, αν και πάλι είχαν κάποια προβλήματα
  Στον Διαστ. Σταθμό όμως κάποιοι μένουν και μήνες έως και χρόνο αν άκουσα καλά. Τώρα έχουν άλλους στόχους, η Σελήνη θα χρησιμεύσει σαν βάση για παραπέρα.Χρειαζεται κάτι πιο αποτελεσματικό, πιο γρήγορο και πιο οικονομικό.Ειναι ελεεινη συνωμοσιολογία αυτο το κουτσομπολιό που ξεκίνησε από τους οπαδούς της επίπεδης Γης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.