Από ότι φαίνεται η Samsung προσπαθεί να αντικαταστήσει όλες τις εφαρμογές της Google με τις δικιές της, τόσο που κατάφερε να τραβήξει την προσοχή της Google ώστε να της ζητήσει να ηρεμήσει λίγο.

Σύμφωνα με πηγές από το Re/code, οι δύο εταιρίες είναι σε συνομιλίες για να ευθυγραμμιστούν τα οράματα των δύο εταιριών για το Android. H Google φαίνεται να έχει προσβληθεί από την στάση της Samsung να αλλάζει τις εφαρμογές της πρώτης με τις δικιές της. Έτσι η εταιρία του Mountain View θεωρεί πως το να υπάρχουν δυο καταστήματα εφαρμογών, δυο καταστήματα ταινιών και μουσική σε μια συσκευή, ενδέχεται να μπερδέψουν τον χρήστη.

google_play

Σαν αποτέλεσμα των συνομιλιών η Samsung φαίνεται πως θα μειώσει τις αλλαγές της στην εμφάνιση του Android συμπεριλαμβανομένου του νέου Magazine UX που είδαμε στην νέα σειρά tablet που είδαμε στην CES 2014.

Αυτή η έκβαση φαίνεται πως θα ευχαριστήσει αρκετούς fan της εταιρίας, οι οποίοι καταφεύγουν σε custom ROMs για να «ξεφορτωθούν» όλες αυτές τις υπηρεσίες της Samsung. Διαφωνούμε όμως με τις αλλαγές στο UI της Samsung, καθώς έχει προσφέρει τα μέγιστα στην χρηστικότητα των Android συσκευών. Από όσα έχουμε δει άλλωστε από το Magazine UX και το Touchwiz σε Galaxy Note 3 και Galaxy S4, το multitasking με την υλοποίηση της Samsung, έχει πάει σε άλλο επίπεδο.

samsung google

Κατά την προσωπική μου άποψη καλό θα είναι να τα βρουν κάπου στο ενδιάμεσο οι εταιρίες. Δεν θα με ενοχλούσε αν δεν είχαμε τα Samsung Apps, το ChatOn και το S-Voice, αλλά σίγουρα θα με ενοχλούσε να μην έχουμε στην διάθεσή μας το MultiWindow και το Pen Window.

Ποια είναι η δική σας γνώμη αγαπητοί Techmaniacs; Θα θέλατε μια Samsung πιο κοντά στο stock Android; Τι θα σας ενοχλούσε αν έφευγε από τις υλοποιήσεις της Samsung και τι θεωρείται απαραίτητο να μείνει;

Πηγή | Via

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το καλύτερο θα ήταν να τα βροθν κάπου στη μέση οι εταιρείες και η samsung να μειώσει αρκετά τις τιμές στην κατηγορία των κινητών γτ έχει πολύ ακριβά και απρόσιτα μοντέλα για το ελληνικό κοινό

  2. Προσωπικά οι εφαρμογές της Sammy μου αρέσουν περισσότερο όχι όλες οι εφαρμογές όμως, γι’ αυτό αν υπάρξει μία συνεργασία μεταξύ τους να ενώσουν κάποιες εφαρμογές!

  3. Ας συμφωνήσουν το εξής… Να βγάλει η Samsung μια εφαρμογή από την οποία θα μπορεί ανάλογα το μοντέλο του κινητού ο χρήστης να εγκαταστήσει μόνος του με ευκολία όλες όσες εφαρμογές της Samsung θέλει, και από την άλλη η google να αφήσει τα προγράμματα της ακέραια στα κινητά της Samsung stock

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.