Η Google φέρνει επανάσταση στην επεξεργασία βίντεο με τεχνητή νοημοσύνη, με το Google Photos, στην τελευταία έκδοση της εφαρμογής για Android και iOS. Με την βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, ο χρήστης θα μπορεί πιο εύκολα να επεξεργαστεί τα βίντεό του, με την AI να κόβει και να προσαρμόζει τα βίντεο που έχει τραβήξει. Με αυτό τον τρόπο, απλοποιείται η επεξεργασία των βίντεο, καθιστώντας την πιο προσιτή και αποτελεσματική για τον μέσο χρήστη.

Η εφαρμογή ενσωματώνει νέες προεπιλογές με τεχνητή νοημοσύνη, που μπορούν να κάνουν επεξεργασία στο βίντεο, με το πάτημα ενός κουμπιού, όπως το αυτόματο κόψιμο των βίντεο, τον έλεγχο της ταχύτητας, το color grading και την ρύθμιση του φωτισμού. Σε αυτές βλέπουμε και την προσθήκη λειτουργικών όπως τη δημιουργία βίντεο αργής κίνησης, ζουμ και δυναμικής παρακολούθησης της κίνησης, σε ένα συγκεκριμένα αντικείμενο μέσα στο βίντεο.

Με το νέο εργαλείο Speed, ο χρήστης θα μπορεί να επιταχύνει ή να επιβραδύνει το βίντεό του. Το εργαλείο Auto-Enhance, θα αξιοποιεί τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης, για να φτιάξει τα χρώματα, την έκθεση και στην σταθεροποίηση του βίντεο, ενώ θα προσφέρει περικοπή του βίντεο με μεγαλύτερη ακρίβεια και στο σωστό σημείο.

Google Photos τεχνητή νοημοσύνη

Την ίδια στιγμή, η γραμμή εργαλείων κάτω από το timeline, αναδιοργανώνεται, ώστε να γίνει πιο προσβάσιμη και πιο εύχρηστη, ενώ έχει καλύτερη διάταξη, ώστε να είναι πιο εμφανείς οι λειτουργίες που χρησιμοποιούμε περισσότερο. Έτσι, θα δούμε την σίγαση, την σταθεροποίηση, την ταχύτητα του βίντεο και το Enhance, απευθείας κάτω από το timeline, ώστε να μην χρειαστεί να ψάχνουμε.

Το Samsung Galaxy S24 FE μόλις ανακοινώθηκε επίσημα – Και στην Ελλάδα

Οι νέες λειτουργίες AI βρίσκονται σε μια ξεχωριστή καρτέλα «προκαθορισμένων ρυθμίσεων» κάτω από τη γραμμή χρόνου του βίντεο. Ο διαχωρισμός επιτρέπει στους χρήστες να πειραματιστούν με τις νέες δυνατότητες χωρίς να επηρεάζουν τις βασικές λειτουργίες επεξεργασίας.

Η Google ανέφερε ότι οι ενημερώσεις αυτές ξεκινούν να διατίθενται σταδιακά και ενδέχεται να χρειαστεί κάποιος χρόνος μέχρι να εμφανιστούν σε όλες τις συσκευές.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.