H Apple συνεχίζει να πουλάει αρκετά παλιότερα προϊόντα της, ακόμα και 3 χρόνια από την κυκλοφορία τους. Αυτό συμβαίνει κυρίως γιατί αρκετός κόσμος θέλει μια συσκευή Apple, ακόμα και αν πλέον είναι ξεπερασμένη. Φυσικά η εταιρία το εκμεταλλεύεται αυτό και για αυτό έχει ακόμα στην αγορά το iPhone 13, που σε λίγες μέρες κλείνει τα τρία της χρόνια.

Πάμε να δούμε κάποια προϊόντα που η Apple συνεχίζει να πουλάει κανονικά και ας είναι πλέον αρκετά ξεπερασμένα.

Pro Display XDR

Η Apple ξεκίνησε την πώληση της Pro Display XDR τον Δεκέμβριο του 2019. Είναι η πανάκριβη οθόνη, που αν ήθελες βάση, η εταιρία ζητούσε €999. Η ίδια η οθόνη ήρθε με τιμή €4.999 και ήταν 32 ιντσών και ανάλυσης 6Κ. Θα περίμενε κανείς σε αυτά τα χρήματα να είχε ενσωματωμένη κάμερα και ήχεία, όμως δεν είχε.

apple προϊόντα

Τον Δεκέμβριο του 2022, ο Mark Gurman του Bloomberg είπε ότι η Apple εργαζόταν σε πολλές νέες εξωτερικές οθόνες, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημερωμένης έκδοσης της Pro Display XDR που θα είναι εξοπλισμένο με chip της Apple, όπως ακριβώς το Studio Display με το τσιπ A13. Ωστόσο, δεν είναι σαφές πότε θα κυκλοφορήσει το νέο Pro Display XDR ή ποια άλλα νέα χαρακτηριστικά θα έχει.

Ηλικία: 4 ετών και 8 μηνών

Αντιπρόταση: Δεδομένου του πόσο ακριβό είναι το Pro Display XDR, αξίζει να περιμένετε για το επόμενο μοντέλο σε αυτό το σημείο. Σκεφτείτε επίσης το Studio Display , το οποίο είναι πάνω από δύο χρόνια νεότερο, πιο προσιτό και διαθέτει ενσωματωμένη κάμερα και ηχεία.

HomePod mini

Το αντίπαλο δέος του Google Home Mini ήρθε τον Νοέμβριο του 2020 και τώρα πλησιάζει τα 4 έτη σε ηλικία. Πρόκειται για ένα μικρότερο έξυπνο ηχείο, που ενσωματώνει την Siri. Το συγκεκριμένο όμως, σε αντίθεση με το Google Home Mini, δεν έχει λάβει καμία απολύτως ενημέρωση από την ημέρα που κυκλοφόρησε. Οι μόνες αλλαγές που είχε ανά τα χρόνια, ήταν ορισμένα νέα χρώματα στα οποία κυκλοφόρησε.

Τον Φεβρουάριο του 2023, ο αναλυτής της Apple Ming-Chi Kuo είπε ότι οι μαζικές αποστολές ενός HomePod mini δεύτερης γενιάς θα ξεκινούσαν το δεύτερο εξάμηνο του 2024 , αλλά δεν είναι σαφές εάν αυτές οι πληροφορίες εξακολουθούν να είναι ακριβείς, καθώς δεν έχουν υπάρξει πρόσφατες φήμες για το HomePod mini. .

Ηλικία: 3 ετών και 9 μηνών

Αντιπρόταση: Δεδομένου ότι υπήρχε μια φήμη ότι ένα νέο HomePod mini μπορεί να κυκλοφορήσει αργότερα φέτος, ίσως είναι καλύτερο να σταματήσουμε για τρεις έως τέσσερις μήνες ακόμη για να δούμε αν θα συμβεί αυτό. Ωστόσο, δεδομένου ότι το HomePod mini κοστίζει €99, δεν είναι πολύ κακό να το αγοράσετε τώρα, αν δεν θέλετε να περιμένετε.

AirPods Max

Τα Over the Ear ακουστικά της Apple κυκλοφόρησαν τον Δεκέμβριο του 2020 και σύντομα θα κλείσουν και αυτά τα τέσσερα χρόνια. Από τότε δεν έχουμε δει αναβαθμισμένη έκδοσή τους και η τιμή τους παραμένει για κάποιο λόγο στα €549, που είναι αρκετά αρκιβά για αυτά που προσφέρουν 4 χρόνια μετά την κυκλοφορία τους.

apple προϊόντα

Ηλικία: 3 ετών και 8 μηνών

Σύσταση: Συνιστούμε να περιμένετε να κυκλοφορήσει το AirPods Max με θύρα USB-C αργότερα φέτος, αλλά τα ακουστικά θα είναι λίγο-πολύ τεσσάρων ετών πέρα ​​από αυτήν την αλλαγή, επομένως ίσως θέλετε να εξετάσετε νεότερες ανταγωνιστικές επιλογές, όπως το Sony XM5, Bose QuietComfort Ultra και Sonos Ace. Η τεχνολογία έχει προχωρήσει δραματικά τα τελευταία 4 χρόνια στο κομμάτι του ήχου και σίγουρα τα ακουστικά της Apple δεν αξίζουν τα €550 που ζητάει η εταιρία και είναι από τα προϊόντα της Apple που καλύτερα να βρεις εναλλακτικές.

iPad mini

Η Apple κυκλοφόρησε το τρέχον iPad mini τον Σεπτέμβριο του 2021, με νέα χαρακτηριστικά εκείνη την εποχή, όπως μεγαλύτερη οθόνη 8,3 ιντσών, θύρα USB-C, κουμπί λειτουργίας Touch ID, τσιπ A15 Bionic, υποστήριξη 5G σε μοντέλα με SIM, 12MP κάμερα με υποστήριξη Center Stage, συμβατότητα με το Apple Pencil δεύτερης γενιάς και πολλά άλλα.

apple προϊόντα

Τον Νοέμβριο του 2023, ο αναλυτής της Apple Ming-Chi Kuo είπε ότι η μαζική παραγωγή του επόμενου iPad mini θα ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2024. Πιο πρόσφατα, ο Mark Gurman του Bloomberg είπε ότι το απόθεμα του τρέχοντος iPad mini‌ άρχισε να μειώνεται στα Apple Stores . κάτι που θα μπορούσε να είναι σημάδι ότι η συσκευή θα ενημερωθεί στο εγγύς μέλλον.

Οι φημολογούμενες δυνατότητες για το επόμενο iPad mini περιλαμβάνουν νεότερο τσιπ, αναβαθμισμένες κάμερες, υποστήριξη Wi-Fi 6E και Bluetooth 5.3, νέες επιλογές χρωμάτων και μια επιδιόρθωση για το λεγόμενο εφέ “jelly scrolling” στην οθόνη του τρέχοντος μοντέλου.

Ηλικία: 2 ετών και 11 μηνών

Σύσταση: Σε αυτό το σημείο, προτείνουμε να περιμένουμε το νέο iPad mini που φημολογείται ότι θα κυκλοφορήσει αργότερα φέτος. Ο A15 είναι πλέον αρκετά παλιός, εκτός αν το βρείτε πολύ φθηνά. Προς το παρόν όμως, έρχεται με τιμές γύρω στα €800, οπότε δεν είναι η πιο συμφέρουσα αγορά.

AirPods 3

Τα AirPods τρίτης γενιάς που κυκλοφόρησαν τον Οκτώβριο του 2021 είναι σχεδόν τριών ετών.

apple προϊόντα

Δύο νέα μοντέλα AirPods τέταρτης γενιάς αναμένεται να παρουσιαστούν στην ειδική εκδήλωση της Apple στις 9 Σεπτεμβρίου, με τις δύο επιλογές να φημολογείται ότι διαθέτουν προσαρμοσμένη σχεδίαση με καλύτερη εφαρμογή στο αυτί, βελτιωμένη ποιότητα ήχου και ενημερωμένη θήκη φόρτισης με USB-C. Τα AirPods 4 ανώτερης κατηγορίας λέγεται επίσης ότι διαθέτουν ενεργή ακύρωση θορύβου και ένα ηχείο στη θήκη φόρτισης που μπορεί να αναπαράγει έναν ήχο για την παρακολούθηση της τοποθεσίας μου.

Τέλη κυκλοφορίας με το χιλιόμετρο πλέον!

Ηλικία: 2 ετών και 10 μηνών

Σύσταση: Μην αγοράζετε! Η Apple αναμένεται να ανακοινώσει τα AirPods τέταρτης γενιάς σε λιγότερο από δύο εβδομάδες. Γενικότερα τα AirPods είναι πολύ ακριβά και χωρίς την ποιότητα του ήχου που θα περιμέναμε σε αυτά τα χρήματα. Να δούμε πως θα είναι τα νέα AirPods που έρχονται, όμως υπάρχουν τρομερές επιλογές στον ανταγωνισμό, με πολύ καλύτερο ήχο και λειτουργίες. Τα Airpods 3ης γενιάς είναι από τα προϊόντα της Apple που σίγουρα δεν αξίζει να αγοράσεις.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.