Οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ, οι γνωστοί σε όλους μας Ταχυδρόμοι είναι υποχρεωμένοι να τοποθετούν την αλληλογραφία των πολιτών στη θυρίδα κάθε αποδέκτη και όχι στο κοινόχρηστο κουτί της πολυκατοικίας.

Η απόφαση πάρθηκε μετά από «καταγγελία ιδιώτη, σύμφωνα με την οποία διανομέας της εταιρείας ΕΛΤΑ δεν εναπόθετε τους φακέλους απλής αλληλογραφίας εντός των γραμματοκιβωτίων της πολυκατοικίας, αλλά τους τοποθετούσε σε κοινόχρηστο κυτίο, με αποτέλεσμα να τίθεται σε διακινδύνευση το απόρρητο της επικοινωνίας μέσω επιστολών», όπως αναφέρει η ΑΔΑΕ.

Αναβάθμιση δικτύου τηλεφωνίας σε όλους τους πελάτες της Cosmote – Η ανακοίνωση

Τα ΕΛΤΑ στην υπεράσπισή τους υποστήριξαν ότι ο διανομέας τοποθετούσε την αλληλογραφία στις ξεχωριστές θυρίδες αλλά όταν δεν χτυπούσε τα θυροτηλέφωνα και δεν του άνοιγαν τα έριχνε σε εξωτερικό κοινόχρηστο. Αυτό απορρίφθηκε από την έρευνα της ΑΔΑΕ, καθώς το κουτί στο οποίο έριχνε τα γράμματα βρισκόταν μέσα στην πολυκατοικία.

Η ΑΔΑΕ αποφάσισε «την επιβολή της διοικητικής κύρωσης του χρηματικού προστίμου ύψους είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ, στην εταιρεία «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ ΑΕ (ΕΛ.ΤΑ. ΑΕ)»

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Χαίρομαι για την συγκεκριμένη δημοσίευση κι ως εκ τούτου και για την απόφαση.
    Επειδή όμως παρακολουθώ την σελίδα Techmaniacs.gr, βρίσκω το βήμα, να δώσω ακόμα μια σχετική πληροφορία-καταγγελία (για την οποία έχω και φωτογραφικό υλικό). Διανομέας των ΕΛΤΑ σε κεντρικό τομέα του Δήμου Αθηναίων, διανέμει αλληλογραφία, κυριολεκτικά όποτε θέλει. Λογαριασμοί κι έγγραφα με ημερομηνία επίδοσης (ευτυχώς που υπάρχει κι αυτή) 3/6/2024, ήρθε στην πολυκατοικία στις 2/7/2024, με ευνόητα αποτελέσματα. Και δεν φτάνει αυτό. Ο συγκεκριμένος διανομέας, δημιουργεί ένα “δεματακι” ανά κτίριο και κάνοντας βόλτα με ένα παπάκι, τα πετάει από τον δρόμο στην πόρτα, εκτός του κτιρίου φυσικά. Όταν τον πέτυχα να το κάνει, (με λίγο οργισμένο ύφος δεν κρύβω) του λέω τι κάνεις;; γιατί τα πετάς έτσι, σκορπανε και είναι κι εκτός του κτιρίου. Η απάντηση ήταν : σύμφωνα με τον νόμο, είστε υποχρεωμένοι να έχετε κοινόχρηστη εξωτερική θυρίδα. Εφόσον δεν την έχετε, δεν είμαι υποχρεωμένος να κατέβω, να τα ρίξω ένα ένα, κάτω από την χαραμαδα, ούτε να περιμένω να κατεβείτε να μου ανοίξετε την πόρτα, ώστε να τα αφήσω μέσα.
    Ή έκφραση “σύμφωνα με τον νόμο” είναι μια καλή δικαιολογία απροσδιοριστου αποτελέσματος, καθώς (φυσικά) όσο κι αν έψαξα δεν υπάρχει κάτι τέτοιο.
    Θα κλείσω το σχόλιο του παραλόγου, λέγοντας ότι δε μιλάω για διανομή σε κάθε εσωτερικό κοινόχρηστο γραμματοκιβώτιο, αλλά ούτε καν μέσα στην πολυκατοικια. Φρισμπι τα γράμματα. Στον δρόμο λοιπόν. Σε μια περιοχή που δε μένει ούτε χαρτοπετσέτα έξω, αλλά ούτε κι οτιδήποτε μεταλλικό, καθώς κλεβεται εν μια νυχτη.

    • και που μα δείτε στην επαρχία στα χωριά τί γίνεται!Ακόμα και γραμματοκυβότιο που υπάρχει δεν τα πηγαίνει αλλά τα αφήνει σε κάνα καφενείο και άμα δεν πηγαίνεις…τα πετάνε κιόλας!

  2. Φανταστείτε τώρα έναν ταχυδρόμο, που μετά τις μειώσεις προσωπικού, έχει δύο με τρεις τομείς, να χτυπάει ένα ένα τα κουδούνια περιμένοντας ποιος θα του ανοίξει και εάν θα του ανοίξει!!! Και αφού δεν θα του ανοίξουν να σκύβει σε κάθε πολυκατοικία να τα περνάει κάτω από την χαραμάδα,!!! Δεν θα του μείνει μέση για την επόμενη μέρα!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.