Οι κολυμβητές στους φετινούς Ολυμπιακούς του Παρισιού ελπίζουν πως τα καινοτόμα μαγιό τους θα είναι το μυστικό όπλο που θα τους χαρίσει το χρυσό. Οι διαφορές στον τερματισμό είναι συχνά θέμα χιλιοστών, και η τεχνολογία παίζει καθοριστικό ρόλο.

Η Speedo λανσάρει το νέο της μαγιό, το Fastskin LZR Racer, το οποίο υποτίθεται ότι είναι το πιο αδιάβροχο μαγιό που έχει κατασκευάσει ποτέ. Με την αίσθηση της “έλλειψης βάρους”, θα φορεθεί από κορυφαίους κολυμβητές όπως η Emma McKeon, ο Caeleb Dressel και ο Adam Peaty.

Ο Dressel, που κέρδισε πέντε χρυσά στο Τόκιο, δήλωσε: “Είναι το μικρό μου Speedo rocket suit και είμαι σίγουρος ότι θα με βοηθήσει”. Η McKeon προσθέτει πως το νέο μαγιό της είναι “πιο γρήγορο από ποτέ” με το νερό να “γλιστράει” απ’ αυτό.

Η τεχνολογία που χρησιμοποιεί προέρχεται από την προστασία δορυφόρων και σηματοδοτεί την τελευταία εξέλιξη στον πόλεμο των μαγιό, όπου εταιρείες όπως Arena, Mizuno και Jaked συναγωνίζονται για την πρωτοπορία. Οι στολές πρέπει να μειώνουν την αντίσταση στο νερό, το μεγαλύτερο εμπόδιο για την ταχύτητα.

Παρά τις αμφισβητήσεις, οι στολές αυτές εξακολουθούν να εξελίσσονται. Το 2008, η ολόσωμη στολή της Speedo που χρησιμοποιήθηκε έγινε πραγματικότητα με τη βοήθεια της NASA, προκαλώντας αντιδράσεις για “τεχνολογικό ντόπινγκ”. Από το 2010, επιτρέπονται μόνο συγκεκριμένα υλικά και οι ολόσωμες στολές έχουν απαγορευτεί.

Η τεχνολογία στις στολές και τα γυαλιά κολύμβησης μπορεί να είναι εντυπωσιακή, αλλά η απόδοση παραμένει αμφιλεγόμενη. Έρευνα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου της Μαδρίτης το 2019 κατέληξε ότι δεν υπάρχουν σαφή στοιχεία για τα οφέλη που προσφέρουν οι τεχνολογίες των στολών στις επιδόσεις των κολυμβητών.

Αυτά είναι τα φοβερά αξεσουάρ της Samsung για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισίου

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.