Είναι απολύτως φυσιολογικό να θέλεις να κρατήσεις ορισμένες φωτογραφίες για τον εαυτό σου. Είτε τραβάς φωτογραφίες για μία έκπληξη που δεν θέλεις να αποκαλύψεις, εργάζεσαι σε ένα ευαίσθητο έργο, ή απλά τραβάς προσωπικές στιγμές. Το Google Photos είναι εδώ για να διασφαλίσει την ιδιωτικότητα σου με τη βοήθεια του Locked Folder, ή μήπως όχι;

Αυτή τη στιγμή, η Google εργάζεται για να κάνει αυτή τη λειτουργία πιο προσβάσιμη, τοποθετώντας ένα εμφανές κουμπί για το Locked Folder στην κορυφή της εφαρμογής. Σύμφωνα με το 9to5Google, στην έκδοση 6.89 της εφαρμογής για Android, η Google έχει τροποποιήσει τη διεπαφή αντικαθιστώντας το κουμπί για τα Utilities στην κορυφή της καρτέλας Library με ένα που ανοίγει το Locked Folder.

Πριν από αυτή την αλλαγή, η πρόσβαση σε εικόνες ασφαλισμένες με το Locked Folder απαιτούσε την πλοήγηση μέσω της οθόνης Utilities της εφαρμογής Google Photos. Παρόλο που είναι μια σχετικά μικρή αλλαγή, αυτή η τροποποίηση θα κάνει το Locked Folder πιο εμφανές, συμπεριλαμβανομένων των χρηστών που δεν γνώριζαν ή δεν εκμεταλλεύονταν τη λειτουργία αυτή.

Λαμβάνοντας υπόψη πόσο συχνά δίνουμε τα τηλέφωνά μας σε άτομα που εμπιστευόμαστε να έχουν πρόσβαση σε κάποιες πληροφορίες ή δεδομένα μας — αλλά σε όλα — αυτό είναι πιθανώς ένα εργαλείο ασφαλείας που θα έπρεπε να χρησιμοποιούμε περισσότερο. Η τοποθέτηση του σε πιο εμφανές σημείο ενισχύει την πιθανότητα χρήσης του.

Ωστόσο, αυτή η αλλαγή έχει και τα μειονεκτήματά της. Η διατήρηση του Locked Folder κρυμμένου κάτω από μερικά υπομενού προσέφερε περισσότερη ιδιωτικότητα. Στην τελική, για να το ανοίξει κάποιος ήθελε τον χρόνο του και αυτό ήταν αρκετό για να καταλάβεις ότι κάτι δεν πάει καλά. Η τοποθέτησή του σε τόσο εμφανή θέση του Google Photos σημαίνει ότι η ύπαρξή του δεν είναι πλέον μυστικό και μπορεί ο καθένας να επιχειρήσει είσοδο με ένα πάτημα. Παραμένει εν τέλει ένας χώρος για να κρύβεις τα μυστικά σου;

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.