Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του ο Οικονομικός Ταχυδρόμος, την προσεχή Πέμπτη τίθεται προς έγκριση από τη γενική συνέλευση το σχέδιο απόσχισης του ηλεπικοινωνιακού Κλάδου και εισφοράς του στην 100% θυγατρική που θα φέρει τον διακριτικό τίτλο FiberGrid.

Τράπεζες: Αλλαγές στις μεταφορές χρημάτων μεταξύ λογαριασμών

Περιλαμβάνει το παλαιό αστικό δίκτυο οπτικών ινών της ΔΕΗ το οποίο έχει δημιουργηθεί από το 2003, το νέο δίκτυο το οποίο βρίσκεται σε κατασκευή και τα στοιχεία ενεργητικού μαζί με αζί με αποθέματα, υλικά, ανταλλακτικά, αναλώσιμα, πληροφοριακά συστήματα κλπ καθώς και από βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις προς τρίτους. Αυτό που δεν θα μεταβιβαστεί στη νέα οντότητα, είναι το δικαίωμα χρήσης από τρίτους του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας για την εγκατάσταση οπτικών ινών.

Το δίκτυο Fiber to the Home της ΔΕΗ FiberGrid έχει φτάσει έως σήμερα σε 140.000 σπίτια σε 12 δήμους της Αττικής. Ακολούθως, η εταιρεία ανέθεσε με διαγωνιστική διαδικασία σε 12 αναδόχους την κατασκευή δικτύου Fiber to the Home σε επιπλέον περιοχές στην Αττική και σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Βόλο, Καλαμάτα, Λάρισα, Ιωάννινα, Κόρινθο, Τρίκαλα, Κοζάνη, Βέροια, και Μεγαλόπολη.

Απώτερος στόχος της FiberGrid είναι το δίκτυο FTTH να φτάσει σε 500.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις στο τέλος του 2024 και σε 1,7 εκατ. το 2025 στις παραπάνω περιοχές. Συνολικά, ο στόχος του Ομίλου ΔΕΗ είναι να προσφέρει κάλυψη με οπτική ίνα μέχρι το σπίτι σε 3 εκατ. νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα εντός της επόμενης πενταετίας.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.