Η Apple πάντα ήταν αρνητική στο να επιτρέπει εγκατάσταση εφαρμογών από τρίτες πηγές, όμως αυτό  ίσως αλλάξει πολύ σύντομα. Σύμφωνα με τον αναλυτή για θέματα Apple, Mark Gurman, το επόμενο iOS 17 θα επιτρέπει την εγκατάσταση από καταστήματα εφαρμογών τρίτων.

Μεταξύ μας, είμαστε αρκετά επιφυλακτικοί με αυτή την είδηση, καθώς η Apple πιθανότατα θα βρει κάποιον τρόπο για να το αποφύγει, όμως όσο ζούμε ελπίζουμε. Το iOS 17 ίσως ανοίξει τον τρόμο για αυτή την κίνηση. Αυτό οφείλετε στο ότι η Ευρωπαϊκή Digital Market Act, που θα έρθει σε ισχύ το 2024, απαιτεί από τις εταιρίες να επιτρέπουν στον χρήστη την εγκατάσταση εφαρμογών από εναλλακτικές πηγές. Με το iOS 17 να έρχεται τον Σεπτέμβριο και αν είναι ένα λειτουργικού που θα κρατήσει και μέχρι τον Σεπτέμβρη του 2024, η εταιρία ίσως υποχρεωθεί αν ενσωματώσει αυτή την δυνατότητα.

Αν η Apple συμμορφωθεί με την οδηγία, τότε θα πρέπει να επιτρέψει στους χρήστες την χρήση άλλων καταστημάτων για εφαρμογές, κάτι που οι χρήστες μέχρι σήμερα έκαναν με jail break, σπάζοντας την εγγύηση της συσκευής τους.

Η Apple τόσα χρόνια αρνείται να επιτρέψει τέτοια είδους χρήση, επικαλούμενη την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα. Προς το παρόν μόνο μπορούμε να φανταστούμε το πως θα το διαχειριστεί η εταιρία. Πιθανότατα όμως θα μάθουμε περισσότερα στο συνέδριο WWDC, που περιλαμβάνει και τις ανακοινώσεις για το επόμενο iOS και WatchOS.

Ανυπομονούμε να μάθουμε περισσότερα και φυσικά θα καλύψουμε πλήρως τις ανακοινώσεις που θα γίνουν, οπότε μείνετε συντονισμένοι.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.