Οι Ευρωπαίοι βουλευτές προέτρεψαν τους ηγέτες των κρατών μελών να πραγματοποιήσουν σύντομα μια σύνοδο κορυφής σε μια προσπάθεια να βρουν τρόπους ελέγχου της ανάπτυξης προηγμένων τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης, όπως το ChatGPT.

Οι δηλώσεις αυτές ήρθαν λίγο μετά τα tweets του Elon Musk και το κάλεσμα άλλων 1.000 τεχνολογικών προσωπικοτήτων που απαιτούσαν εξάμηνη παύση της ανάπτυξης συστημάτων πιο ισχυρών από την ChatGPT της AI, η οποία μπορεί να μιμηθεί τους ανθρώπους και να βρει την απάντηση σε ό,τι αναζητάς.

Στην επιστολή τους ανέφεραν ότι η AI μπορεί να παραπληροφορήσει και πως θα πρέπει να τεθεί ένα ρυθμιστικό πλαίσιο ελέγχου.

Παράλληλα, την περασμένη εβδομάδα, η ρυθμιστική αρχή της Κίνας, αποκάλυψε προσχέδια μέτρων για ένα ρυθμιστικό πλαίσιο ελέγχου υπηρεσιών τεχνητής νοημοσύνης. Στο ίδιο μήκος κύματος και η κυβέρνηση Biden η οποία έχει ζητήσει μέτρα για παρόμοια συστήματα καθώς εγείρονται ερωτήματα για τον αντίκτυπό τους στην εθνική ασφάλεια και την εκπαίδευση.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.