Ο Google Chrome είναι το δημοφιλέστερο πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο, με τεράστια διαφορά σε σχέση με τον ανταγωνισμό του. Πρόσφαατα, όπως σε κάθε software, ανακαλύφθηκε μεγάλο, zero day, κενό ασφαλείας. Το κενό ασφαλείας δεν επιρρεάζει μόνο τον Chrome, αλλά και όλους τους Browsers που είναι βασισμένοι στον Chromium, όπως ο Microsoft Edge και ο Opera.

Η Google έχει αναγνωστίσει ήδη την ευπάθεια, με CVE-2023-2033, που επιρεάζει τον Chrome και μάλιστα κυκλοφορεί ήδη στο διαδίκτυο exploit, που μπορεί να εκμεταλλευτεί την τρύπα ασφαλείας, ώστε ο επιτηθέμενος να αποκτήσει πρόσβαση στις συσκευές μας. Μάλιστα το exploit λειτουργεί σε Windows, Mac, Linux και σε ότι λειτουργικό είναι βασισμένο σε αυτά.

Η Microsoft έχει ήδη αναβαθμίσει τον Edge μέσω του Windows Update, όμως οι χρήστες Chrome καλό θα είναι να το κάνουν άμεσα.

Για να προχωρήσετε στην αναβάθμιση από υπολογιστή, θα πρέπει να πάτε στις τρεις τελείες, πάνω δεξιά και να πάτε στην βοήθεια, από εκεί θα επιλέξετε το Σχετικά με τον Chrome και η αναβάθμιση θα ξεκινήσει να κατεβαίνει. Μόλις κατέβει θα σας ζητήσει να κάνετε επανεκίνηση του Chrome για να κάνει την εγκατάσταση.

Το Exploit που κυκλοφορεί, χρησιμοποιεί το κενό ασφαλείας για να πάρει πρόσβαση στην μνήμη του Browser μας, με αποτελέσμα να μπορει να διαβάσει τα πάντα, από κωδικούς, το ιστορικό περιήγησης, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Έτσι αυτή η ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας, αφού το κενό ασφαλείας μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ζημιά στον χρήστη, τόσο για τα προσωπικά του δεδομένα, όσο και για τους τραπεζικούς του λογαριασμούς.

Το συγκεκριμένο zero day είχε βρεθεί το 2023 και η Google φρόντισε να το διορθώσει αρκετά γρήγορα, δεδομένης και της σοβαρότητάς του. Οπότε φροντίστε να την εγκαταστήσετε για να παραμείνετε ασφαλείς.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.