Το Facebook εξετάζει την προσθήκη νεών οθονών, τόσο για το κύριο app, όσο και για το Instagram, σε μια προσπάθεια να γνωστοποιήσει στους χρήστες ότι η ενεργοποίηση του tracking της δραστηριότητάς τους θα συντελέσει στο να διατηρηθεί δωρεάν η εφαρμογή.

Λίγο μετά την κυκλοφορία του App Tracking Trasparency σαν μέρος του iOS 14.5, οι εφαρμογές πρέπει να υιοθετήσουν ένα παράθυρο διαλόγου που σε ενημερώνει ότι αυτή θα παρακολουθήσει τη δραστηριότητά σου και ζητά την συγκατάθεσή σου. Το Facebook θέλει να το ενεργοποιήσεις και μάλιστα διασφαλίζει ότι θα σε κάνει φοβηθείς ότι θα πληρώσεις για τη χρήση του.

Αυτό ακριβώς διαπίστωσε ο ερευνητής  Ashkan Soltani, ο οποίος ανακάλυψε τις νέες ειδοποιήσεις που θα εμφανίζουν σύντομα οι εφαρμογές. Το κείμενο της ειδοποίησης, εξηγεί ότι η εν λόγω έκδοση του iOS απαιτεί από εμάς να ζητούμε άδεια για να παρακολουθήσουμε ορισμένα δεδομένα από αυτή τη συσκευή για να βελτιώσουμε τις διαφημίσεις μας. Μάθε πως περιορίζουμε τη χρήση των πληροφοριών αν δεν ενεργοποιήσεις αυτή τη ρύθμιση, η οθόνη συνεχίζει με έναν σύνδεσμο σε σελίδα υποστήριξης.

Η οθόνη συνεχίζει τονίζοντας: Χρησιμοποιούμε πληροφορίες σχετικά με τη δραστηριότητά σου που λαμβάνουμε από άλλες εφαρμογές και ιστοσελίδες για να:

  • σου παρουσιάσουμε προσωποποιημένες διαφημίσεις
  • διατηρήσουμε το Facebook δωρεάν
  • υποστηρίξουμε τις επιχειρήσεις που βασίζονται στις διαφημίσεις για να φθάσουν στους χρήστες.

Το κυριότερο σημείο όπως καταλάβατε, είναι η φράση να διατηρήσουμε δωρεάν το Facebook, κάτι που σαφώς υπονοεί ότι το Facebook μπορεί να προβεί στη χρέωση των χρηστών για πρόσβαση στην υπηρεσία από το iOS.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Φυσικά και θα το κάνει. Και σιγά την απειλή, απειλή το βλέπει ο κάθε τζαμπατζής που νομίζει ότι του χρωστάει το κάθε facebook.
    Κάπως θα πρέπει να πληρώσει, με λεφτά ή δεδομένα, δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα το facebook.
    Και όσο για την Apple κι εκεί τα πληρώνεις όλα, όχι με δεδομένα (τα συλλέγει κανονικότατα αλλά δεν τα πουλάει) αλλά πληρώνεις με τα ωραία σου λεφτά με υπερκοστολόγηση του hardware και με το χαράτσι που βάζει σε κάθε αγορά στο store της.
    Και όπως δεν είναι η Apple φιλανθρωπικό ίδρυμα και το κάθε Facebook δεν είναι.
    AN θέλεις Facebook στην Apple συσκευή σου, πλήρωσε λοιπόν με τα ωραία σου λεφτά, όπως έχεις μάθει να τα σκας κανονικότητα και στην Apple.

  2. Δύο χρόνια καθαρός από Facebook και Instagram.
    Το μόνο που θα ήθελα ήταν να μην είχα μπλέξει στο παρελθόν και να μην είχα ποτέ φτιάξει λογαριασμό σε αυτά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.