Δεν είναι γνωστό αν ο τεχνολογικός κολοσσός ανέπτυξε το χαρακτηριστικό λόγω κορονωϊού, είτε αν το είχε στα σκαριά καιρό τώρα και απλά αποφάσισε να το διαθέσει νωρίτερα, λόγο της κατάστασης που επικρατεί. Όπως και να έχει το Google Maps δείχνει πλέον τα takeout και delivery καταστήματα.

Εδώ και πολύ καιρό, το Google Maps έχει αποκτήσει αυτό που λέμε shortcuts. Κάτω από την αναζήτηση υπάρχουν labels για διάφορα είδη τοποθεσιών, όπως πρατήρια, καταστήματα τροφίμων, και τα λοιπά. Τώρα, στη συλλογή προστέθηκαν τα “Takeout” και “Delivery”, μάλιστα η εταιρεία τα τοποθέτησε πρώτα – πρώτα.

Πατώντας ένα από τα δύο, βλέπεις στον χάρτη καταστήματα που προσφέρουν υπηρεσίες takeout ή delivery. Έτσι γνωρίζεις αν το ψητοπωλείο στη γωνία μπορεί να σου φέρει φαγητό εν μέσω κρίσης, και αν ο φούρνος στο δίπλα τετράγωνο δίνει τον φοβερό freddo espresso που φτιάχνει πακέτο.

Δεν γνωρίζουμε αν πρόκειται για γενική διανομή του χαρακτηριστικού, αλλά εμείς με την Android έκδοση 10.38.2 του Google Maps έχουμε πρόσβαση στα συγκεκριμένα shortcuts.

Σημείωση: λειτουργεί μόνο για όσα καταστήματα έχουν σωστές και ενημερωμένες καταχωρήσεις. Αν για παράδειγμα ένα μαγαζί κάνει delivery, αλλά δεν το έχει βάλει στην καταχώρηση του στο Google Maps, τότε δεν θα το βλέπεις στα καταστήματα που εμφανίζει το σχετικό φίλτρο.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.