Το Sony Xperia 1 έρχεται στην χώρα μας και ήρθε για να δείξει τις βλέψεις της εταιρίας για το τμήμα των smartphones της. Η εταιρία φαίνεται να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με τα smartphones της και λίγο πριν την κυκλοφορία του Xperia 1, αποφάσισε να συνεργαστεί με το τμήμα καμερών της, για να προσφέρουν καλύτερη φωτογραφική εμπειρία. Βέβαια αυτό είναι κάτι που δεν γίνεται μέσα σε λίγες ημέρες, όμως το Xperia 1 έρχεται με μερικά από τα χαρακτηριστικά που συναντάμε στις mirrorless κάμερες της εταιρίας.

Τιμολογιακά δεν έχουμε τιμή επίσημα μέχρι στιγμής, αλλά αναμένεται να έρθει στην χώρα μας με τιμή από €950 μέχρι €999.

Κατασκευαστικά η συσκευή έρχεται με μεταλλικό πλαίσιο και γυαλί για την πρόσοψη και το πίσω μέρος, που είναι τεχνολογίας Gorilla Glass 6. Όπως συνήθως, η συσκευή φέρει πιστοποίηση IP68, που την κάνει ανθεκτική σε νερό και σκόνη.

Το Sony Xperia 1 έρχεται με οθόνη 6.5 ιντσών, τεχνολογίας OLED και ανάλυσης 1644×3840, που σημαίνει πως είναι 4Κ! Η πυκνότητα σε εικονοστοιχεία είναι στα 643ppi, που από μόνο του είναι εντυπωσιακό. Η οθόνη υποστηρίζει περιεχόμενο HDR. Το βασικότερο όμως είναι πως η οθόνη έχει αναλογία 21:9, που την συναντάμε στον κινηματογράφο.

Στο εσωτερικό της συσκευής θα βρούμε τον απίστευτα δυνατό Snapdragon 855, μαζί με 6GB RAM και 128GB αποθηκευτικό χώρο. Αν χρειαστούμε παραπάνω χώρο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε microSD μέχρι 1ΤΒ, θυσιάζοντας την μία από τις δύο θύρες για SIM.

Φωτογραφικά επιτέλους έχουμε τριπλή κάμερα στο πίσω μέρος. Αποτελείται τρεις αισθητήρες των 12MP. Ο βασικός είναι πίσω από ευρυγώνιο φακό 26mm (f/1.6), ο δεύτερος πίσω από τηλεφακό 52mm (f/2.4) και ο τρίτος πίσω από υπερευρυγώνιο φακό 16mm (f/2.0). Οι πίσω κάμερες μπορούν να τραβήξουν 4K βίντεο με HDR, αλλά και Super Slow Motion video στα 960 καρέ το δευτερόλεπτο, σε ανάλυση 1080p ή 720p. Οι δυο πρώτοι φακοί έχουν Οπτικό Σταθεροποιητή Εικόνας.

Στην πρόσοψη θα βρούμε αισθητήρα 8MP, πίσω από φακό διαφράγματος f/2.0. Από βίντεο τραβάει 1080p με HDR και έχει ψηφιακή σταθεροποίηση, 5 αξόνων από το γυροσκόπιο.

Η συσκευή έρχεται με μπαταρία 3330mAh και τρέχει Android 9.1. Υποστηρίζει ταχεία φόρτιση στα 18W, με τον ταχυφορτιστή να έρχεται μαζί με την συσκευή.

Ας δούμε την συσκευή πιο αναλυτικά.

Εμφάνιση

Το Sony Xperia 1 είναι πραγματικά μια πολύ όμορφη συσκευή. Από την πρώτη στιγμή που την πιάσαμε στα χέρια μας στην MWC 2019 της Βαρκελώνης, μας εντυπωσίασε, τόσο με τον ξεχωριστό σχεδιασμό της, όσο και με το πόσο άνετο ήταν στο χέρι. Παρά το γεγονός ότι έχουμε μια πολύ μεγάλη συσκευή, είναι αρκετά πιο άνετη στο κράτημα σε σχέση με τον ανταγωνισμό της, καθώς το πλάτος της είναι αρκετά μαζεμένο, Ναι αν θέλουμε να κατεβάσουμε την μπάρα ειδοποιήσεων θα χρειαστούμε και τα δύο μας χέρια, όμως σε όλα τα υπόλοιπα, η χρήση είναι σχετικά εύκολη ακόμα και με το ένα χέρι.

Κατασκευαστικά δείχνει πολύ στιβαρό, με κατασκευή που δεν θυμίζει “κούφια” συσκευή, όπως έχουμε δει από άλλες εταιρίες.

Στον σχεδιασμό του έχουμε μόνο ένα παράπονο και αυτό είναι η τοποθέτηση του σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων στα πλαϊνά της συσκευής, χωρίς όμως να είναι πάνω στο Power Button, όπως έκανε η εταιρία παλαιότερα. Μάλιστα σε αυτή την κατηγορία τιμής, θα περιμέναμε σίγουρα κάτι πάνω στην οθόνη, που όμως δεν ήρθε ποτέ.

Κατά τα άλλα είναι μια πανέμορφη συσκευή, που σίγουρα θα τραβήξει τα βλέμματα, καθώς έχει πολύ ξεχωριστό σχεδιασμό.

Συνεχίστε στην επόμενη σελίδα για να δείτε σχετικά με οθόνη, ήχο και κάμερα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1
2
3
ΣΥΝΟΨΗ ΚΡΙΤΙΚΗΣ
Εμφάνιση
10
Οθόνη
10
Ήχος
9.5
Κάμερα
8
Επιδόσεις
9,5
Τιμή
8.5
Προηγούμενο άρθροΗ stable EMUI 9.1 φθάνει σε 10 Huawei και Honor συσκευές
Επόμενο άρθροΑυτό είναι το νέο Mi Health app της Xiaomi (screenshots)
Owner and Editor in Chief! Από μικρό με τράβαγε ότι είχε κουμπιά. Ξεκίνησα με Atari 2600 και μια AMIGA 500. Από τότε δεν έχω σταματήσει ποτέ να ασχολούμαι με την τεχνολογία και τους υπολογιστές, οπότε είπα να το σπουδάσω σαν μηχανικός υπολογιστών και δικτύων. Τώρα κάθε μέρα βρίσκομαι περιτριγυρισμένος από δεκάδες smartphones και gadgets. Να σας πω κάτι; Δεν το βαριέμαι ποτέ! Στον ελεύθερο χρόνο μου, έχει gaming και απέλπιδες προσπάθειες να μάθω κιθάρα!
sony-xperia-1-reviewΤο Sony Xperia 1 έρχεται στην χώρα μας και ήρθε για να δείξει τις βλέψεις της εταιρίας για το τμήμα των smartphones της. Η εταιρία φαίνεται να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με τα smartphones της και λίγο πριν την κυκλοφορία του Xperia 1, αποφάσισε να...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.