Οι Κινέζοι κατασκευαστές smartphone συσκευών έχουν επιτύχει θεαματικά αποτελέσματα ως προς τις πωλήσεις, ενώ η Apple και η Samsung αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες δυσκολίες. Η Huawei, παρά τον αποκλεισμό των πωλήσεων συσκευών της στις ΗΠΑ, όσον αφορά τις φημολογούμενες σχέσεις που έχει με την κινεζική κυβέρνηση βρίσκεται σε φάση να εξελιχθεί στον μεγαλύτερο κατασκευαστή παγκοσμίως. Η OnePlus, η Xiaomi, η Oppo και η Vivo, όλες είναι εταιρείες σε άνοδο.

Πιο γρήγοροι φορτιστές στο κουτί

Είναι αστείο η Apple, που πουλά συσκευές με τα μεγαλύτερα κέρδη να μην περιλαμβάνει έναν γρήγορο φορτιστή στο κουτί και να εξαναγκάζει τους χρήστες να πληρώσουν πρόσθετα χρήματα για να προβούν σε μια τέτοια αγορά.  Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει με τους Κινέζους. Η Huawei για παράδειγμα, με το Mate 20 Pro περιλαμβάνει στο κουτί τον πιο γρήγορο φορτιστή που έχει ποτέ χρησιμοποιήσει των 40watt. Αλλά ακόμη και smartphones των 500 δολαρίων, όπως το OnePlus 6T και Xiaomi Mi Mix 3 έρχονται με γρήγορους φορτιστές.

Θήκες και screen protectors

Μια θήκη ή έναν screen protector σχεδόν πάντα θα βρεις σε μια Κινέζικη συσκευή. Τα Mate 20, Mate 20 Pro, Xiaomi Mi 8, Oneplus 6T και Xiaomi Mi Mix 3 αλλά ακόμη και τα φθηνότερα Redmi smartphones έρχονται με τις καλύτερες θήκες στο κουτί τους. Κρατούν το smartphone σου προστατευμένο χωρίς να χρειάζεται να προβείς σε πρόσθετα έξοδα. Τι λοιπόν εμποδίζει τις Samsung και τις Apple από το να φτιάξουν μια τέτοια θήκη και να την βάλουν στο κουτί; Γιατί να στο κάνουν αυτό, όταν η Apple μπορεί να στις πουλήσει ως και 40 δολάρια;

Ασύρματοι φορτιστές

Αυτό δεν συμβαίνει με όλους τους κινέζους κατασκευαστές, αλλά εντυπωσιαστήκαμε όταν είδαμε κάτι τέτοιο στο Xiaomi Mi Mix 3, το flagship smartphone της εταιρείας για το 2019, εντελώς δωρεάν. Ενώ η Apple και η Samsung είτε πωλούν τους δικούς τους, ή υποστηρίζουν τις πωλήσεις τρίτων μέσω των διαδικτυακών καταστημάτων τους.

Είναι πολύ μπροστά στη διάρκεια μπαταρίας

Οι Κινέζοι έχουν μια ιδιαίτερα καλή φήμη όταν ψάχνεις για συσκευές που ξεπερνούν τις προσδοκίες όσον αφορά τη διάρκεια μπαταρίας. Χαρακτηριστικά παραδείγματα, τα Huawei Mate 20 και Xiaomi Mi Max series. Ή κοίτα τη σειρά Moto Play (η Moto ανήκει στην κινεζική Lenovo). Όλα αυτά είναι τηλέφωνα με διπλάσια διάρκεια μπαταρίας σε σχέση με άλλα mainstream flagship smartphones. Αν και η Apple και η Samsung ακολουθούν από κοντά, με σημαντικές βελτιώσεις ιδίως στα τελευταία μοντέλα.

Η σωστή τιμή

Δεν μπορεί να παραβλέψει κάποιος τη φθηνή τιμή των συγκεκριμένων συσκευών και τα κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά με τα οποία εξοπλίζονται. Κοίτα το Pocophone για παράδειγμα, το Redmi Note 7. Και οι χρήστες είναι πρόθυμοι όλο και πιο πολύ να μην ξοδεύουν πολλά χρήματα σε smartphones.

 

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.