Οι δημιουργεί στο YouTube έχουμε χάσει μεγάλο ποσοστό των εσόδων, με αρκετούς να έχουν εκνευριστεί. Για αρκετούς δημιουργούς αυτά τα χρήματα πλήρωναν λειτουργικά έξοδα, ώστε να κρατήσουν την δουλειά τους ζωντανή. Τώρα το YouTube προσπαθεί να επανορθώσει, προσφέροντας στους δημιουργούς την επιλογή προσθήκης συνδρομών στο κανάλι τους, με κόστος $5 το μήνα.

Το YouTube ανακοίνωσε τα πλάνα του στο VidCon, της Καλιφόρνια. Το νέο σύστημα συνδρομών είναι για την άμεση στήριξη των δημιουργών. Το κόστος θα είναι $4,99 και θα εξαγοράζει αποκλειστικά ψηφιακά αγαθά και περιεχόμενο.

Το εν λόγω μοντέλο ξεκίνησε από το Twich και στην συνέχεια το ενσωμάτωσε το YouTube στα gaming κανάλια. Τώρα ετοιμάζεται να το ανοίξει για όλους τους δημιουργούς. Αντί για απλό Subscribe, θα μπορείτε να πληρώσετε $4.99 και να αποκτήσετε πρόσβαση σε αποκλειστικά βίντεο και άλλα χαρακτηριστικά όπως badges, emojis και άλλα. Επίσης θα έχουν πρόσβαση στο Members-Only, στο Community Tab.

Ο Chief Product Officer του YouTube, Neal Moham, προτείνει σε ένα blog post, οι δημιουργεί θα πρέπει να προσφέρουν αποκλειστικά livestreams και έξτρα βίντεο, διαθέσιμα μόνο στα μέλη.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η πλατφόρμα κάνει κάτι τέτοιο, αφού το προσφέρει ήδη σαν μέρος του YouTube Gaming και η πλατφόρμα είδε ιδιαίτερα ενθαρρυντικά αποτελέσματα.

Δεν θα μπορούν όλα τα κανάλια να κάνουν χρήση της νέας λειτουργίας. Το πλήρες πακέτο θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα κανάλια με πάνω από 100.000 συνδρομητές. Το Youtube όμως θα δώσει και ορισμένα νέα πακέτα στα κανάλια με πάνω από 10.000 συνδρομητές, ώστε να μπορούν να πουλάνε εμπορεύματα.

Τα νέα εργαλεία δεν θα βοηθήσουν τόσο τα μικρότερα κανάλια που “τα έσκισε” το YouTube τον τελευταίο χρόνο με τις αλλαγές που έκανε. Αυτό που δεν καταλαβαίνει το YouTube είναι πως οι δημιουργοί φέρνουν τον κόσμο στην πλατφόρμα και αν δεν του σεβαστεί όπως πρέπει, τότε εκείνοι θα κοιτάξουν εναλλακτικές λύσεις.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.