To YouTube ολοκληρώνει τις δοκιμές της λειτουργίας τεχνητής νοημοσύνης «Ask» στις τηλεοράσεις και ετοιμάζεται να την διαθέσει ευρύτερα στους χρήστες.

Η νέα προσθήκη φέρνει στις τηλεοπτικές εφαρμογές του YouTube τη δυνατότητα διαλόγου με AI, επιτρέποντας στον χρήστη να κάνει ερωτήσεις σε πραγματικό χρόνο για το περιεχόμενο που παρακολουθεί.

Σημειώνεται ότι το κουμπί «Ask» υπάρχει στην εφαρμογή του YouTube για κινητά ήδη από το 2023, όμως για μεγάλο διάστημα παρέμεινε σε δοκιμαστικό στάδιο, μέχρι την επίσημη κυκλοφορία του.

Πώς θα λειτουργεί το Ask στις τηλεοράσεις

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το YouTube, το κουμπί «Ask» θα εμφανίζεται στο HUD ελέγχου του βίντεο και, όταν ο χρήστης το επιλέγει, θα ανοίγει ένα αναδυόμενο μενού στη δεξιά πλευρά της οθόνης. Από εκεί θα μπορεί να ενεργοποιεί τη διαλογική εμπειρία AI και να θέτει ερωτήσεις σχετικές με το βίντεο που παρακολουθεί.

Η βασική μέθοδος αλληλεπίδρασης θα είναι η φωνητική εισαγωγή μέσω του ενσωματωμένου μικροφώνου στο τηλεχειριστήριο. Με αυτόν τον τρόπο, η εμπειρία γίνεται πιο φυσική και άμεση, χωρίς να απαιτείται πληκτρολόγηση πάνω στην οθόνη της τηλεόρασης.

Τι θα γίνεται αν το τηλεχειριστήριο δεν έχει μικρόφωνο

Για τις περιπτώσεις όπου το τηλεχειριστήριο δεν διαθέτει μικρόφωνο, το YouTube θα εμφανίζει προτεινόμενες ερωτήσεις μέσα στο AI μενού. Οι ερωτήσεις αυτές θα λειτουργούν ως έτοιμες επιλογές για να ξεκινήσει ο χρήστης την αλληλεπίδραση με το εργαλείο, χωρίς να χρειάζεται φωνητική εντολή.

Ανάμεσα στις διαθέσιμες επιλογές θα υπάρχουν τόσο γενικές ερωτήσεις όσο και πιο στοχευμένες προτάσεις, όπως η σύσταση σχετικού περιεχομένου. Παρ’ όλα αυτά, η Google θεωρεί δεδομένο ότι οι περισσότερες σύγχρονες τηλεοράσεις που υποστηρίζουν το YouTube διαθέτουν τηλεχειριστήριο με ενσωματωμένο μικρόφωνο.

Χωρίς ακριβή ημερομηνία κυκλοφορίας

Προς το παρόν, η Google δεν δίνει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την κυκλοφορία της λειτουργίας, περιοριζόμενη να αναφέρει ότι το εργαλείο «έρχεται».

Ωστόσο, η χρονική συγκυρία δείχνει ότι η διάθεση δεν βρίσκεται μακριά, καθώς το Ask για τηλεοράσεις δοκιμάζεται ήδη από τα τέλη Φεβρουαρίου 2026.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.