Η Coca Cola έχει ένα από τα πιο αναγνωρισμένα εμπορικά σήματα στον κόσμο με το μάτι σου να πέφτει αμέσως πάνω της στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Ωστόσο όμως αποδεικνύεται με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο ότι υπάρχει ένα άκρως κρυφό νόημα πίσω από το εμβληματικό λογότυπο.

Ανακοίνωση της Τραπέζας Πειραιώς για το password του ebanking

Πιο συγκεκριμένα, μπορεί το λογότυπο της Coca Cola απλά να μοιάζει για μια καλλιγραφική αποτύπωση των χαρακτήρων, ωστόσο το C λέγεται ότι αντιπροσωπεύει ένα χαμόγελο, που δηλώνει την ευτυχία και τη χαρά.

«Αυτό το διακριτικό μήνυμα μπορεί να περάσει απαρατήρητο, αλλά δημιουργεί υποσυνείδητα μια θετική συσχέτιση με τη μάρκα στο μυαλό των καταναλωτών» εξήγησε ο Richard Lau, πρόεδρος της logo.com, που ασχολείται με το σχεδιασμό.

Όπως σχολιάζουν ειδικοί στο χώρο του σχεδιασμού λογοτύπου, το λογότυπο είναι ίσως ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία μιας επιχείρησης, είναι η σύνδεση μεταξύ μιας εταιρείας και των δυνητικών πελατών της, είναι κάτι που θα θυμούνται για πάντα οι πελάτες της.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.