Η Meta συνεχίζει την βελτίωση των χαρακτηριστικών ασφάλειας του Instagram για τους εφήβους καθώς η εταιρεία έρχεται αντιμέτωπη με ολοένα αυξανόμενα ερωτήματα σχετικά με τον χειρισμό του απορρήτου και της ασφάλειας των νεότερων χρηστών στις εφαρμογές της. Με τις αλλαγές, η Meta λέει ότι θα καταστήσει πιο δύσκολο για τους δυνητικά επικίνδυνους λογαριασμούς να στοχεύουν εφήβους στο Instagram.

Η εταιρεία θα αρχίσει να στέλνει τα αιτήματα παρακολούθησης από τέτοιους λογαριασμούς στους φακέλους ανεπιθύμητων μηνυμάτων των χρηστών ή να τους αποκλείσει εντελώς. Η εφαρμογή θα ξεκινήσει επίσης να δοκιμάζει μια ειδοποίηση που ειδοποιεί τους εφήβους όταν λαμβάνουν ένα μήνυμα από έναν τέτοιο λογαριασμό, προειδοποιώντας τους ότι το μήνυμα φαίνεται να προέρχεται από διαφορετική χώρα.

instagram teen protection

Επιπλέον, όταν η εταιρεία εντοπίσει ότι ένας πιθανός απατεώνας ακολουθεί ήδη έναν έφηβο, θα τον αποτρέπει από το να μπορεί να δει τις λίστες ακολούθων και τους λογαριασμούς των εφήβων που τους έχουν κάνει επισήμανση σε φωτογραφίες. Η Meta κάνει επίσης αλλαγές για να αποτρέψει τη διάδοση προσωπικών φωτογραφιών. Το Instagram δεν θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες τη λήψη στιγμιότυπων οθόνης ή την αποθήκευση φωτογραφιών που μοιράζονται μέσω της λειτουργίας εφήμερων μηνυμάτων της εφαρμογής και δεν θα επιτρέπει πλέον το άνοιγμα αυτών των φωτογραφιών από την έκδοση Ιστού του Instagram.

Τι μας προσφέρουν οι έξυπνοι μετρητές της ΔΕΗ

Η εφαρμογή θα επεκτείνει επίσης τη δυνατότητα προστασίας γυμνού που άρχισε να δοκιμάζει νωρίτερα φέτος σε όλους τους εφήβους της εφαρμογής. Το εργαλείο θολώνει αυτόματα τις εικόνες όταν ανιχνεύεται γυμνό σε μια εικόνα που κοινοποιείται μέσω DM και παρέχει προειδοποιήσεις όταν ανιχνεύεται μια τέτοια εικόνα. Οι αλλαγές έχουν σκοπό να αντιμετωπίσουν τις περιπτώσεις εκείνες στις οποίες οι απατεώνες εξαναγκάζουν τους εφήβους να στέλνουν προσωπικές εικόνες και στη συνέχεια τις χρησιμοποιούν για να τους απειλήσουν και να τους εκβιάσουν.

Αυτές οι απάτες πραγματοποιούνται από άτομα και ομάδες που μερικές φορές οργανώνονται στις πλατφόρμες της Meta. Παράλληλα με τις ενημερώσεις, η Meta αμέφερε ότι αφαίρεσε 800 ομάδες στο Facebook και 820 λογαριασμούς, συνδεδεμένους με μια ομάδα γνωστή ως Yahoo Boys, που «προσπαθούσαν να οργανώσουν, να στρατολογήσουν και να εκπαιδεύσουν νέους απατεώνες για τέτοιου είδους εξαπατήσεις χρηστών.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.