Διάφορες μελέτες αναφέρουν ότι τα αρωματικά χώρου προκαλούν καρκίνο εξαιτίας της παρουσίας επιβλαβών χημικών στις ουσίες που περιέχονται στα αρωματικά κεριά και στα εντομοαπωθητικά.

Εκτός λειτουργίας οι τράπεζες για 3 ολόκληρες ημέρες!

Μια μελέτη από τον οργανισμό Breast Cancer Prevention Partners επισημαίνει ότι 99 από τα 338 προϊόντα που δοκίμασαν εμπλέκονται στην ανάπτυξη καρκίνου. Παράλληλα έρευνα που δημοσιεύεται στο Journal of Xenobiotics επισημαίνει ότι τα συνθετικά αρωματικά όχι μόνο επηρεάζουν το ενδοκρινικό σύστημα αλλά προκαλούν καρκίνο μετά από παρατεταμένη έκθεση.

Σε editorial στο Annals of Medicine and Surgery αναφέρεται ότι η συχνή χρήση αρωματικών μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο της ουροδόχου κύστης λόγω τοξικών συστατικών όπως η φορμαλδεΰδη και το τολουένιο. Αξίζει βέβαια να σημειώσουμε πως αν και ακόμη δεν έχει αποδειχθεί η αιτιακή σχέση, όλα τα ευρήματα δείχνουν ότι πολλές συνθετικές αρωματικές ουσίες περιέχουν επικίνδυνες χημικές ουσίες με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.