Ο Χριστόφορος Κολόμβος είναι μια τεράστια προσωπικότητα και όπως ειναι λογικό αρκετές χώρες διεκδικούν την καταγωγή του. Μία από αυτές τις χώρες είναι φυσικά και η χώρα μας. Αρκετοί ιστορικοί αμφισβητούν την κρατούσα θεωρία πως προερχόταν από τη Γένοβα της Ιταλίας και άλλες θεωρίες θέλουν να είναι Εβραίος της Ισπανία, Έλληνας, Βάσκος ή Πορτογάλος.

Ερευνητές με επικεφαλής τον ιατροδικαστή Μιγκέλ Λορέντε εξετάζουν μικροσκοπικά δείγματα από λείψανα, που βρέθηκαν στον Καθεδρικό της Σεβίλλης, όπου πιστεύεται πως βρίσκεται η τελευταία κατοικία του Κολόμβου.

Συνέκριναν αυτά τα δείγματα με εκείνα γνωστών συγγενών και απογόνων του και τα ευρήματα θα ανακοινωθούν σε ένα ντοκιμαντέρ που τιτλοφορείται «To DNA του Κολόμβου: η αληθινή καταγωγή» και θα προβληθεί το Σάββατο από την ισπανική δημόσια τηλεόραση TVE.

Ο Λορέντε ενημέρωσε τον Τύπο για την έρευνα, μόλις σήμερα, αλλά δεν αποκάλυψε τα ευρήματα. Αποκάλυψε όμως, πως τα λείψανα της Σεβίλλης ανήκουν όντως στον Κολόμβο.

Κολόμβος

Αν και η έρευνα περιπλέχθηκε από διάφορους παράγοντες, όπως ο τεράστιος όγκος δεδομένων, το αποτέλεσμα είναι απολύτων αξιόπιστο, σύμφωνα με τον Λορέντε.

Ο Κολόμβος πέθανε στο Βαγιαδολίδ της Ισπανίας το 1506 αλλά ήθελε να ταφεί στο νησί Ισπανιόλα, το οποίο σήμερα το μοιράζονται η Αϊτή και η Δομινικανή Δημοκρατία. Τα λείψανά του μεταφέρθηκαν εκεί το 1542, στη συνέχεια στην Κούβα το 1795 και μετά, όπως πίστευαν πολλοί, στη Σεβίλλη της Ισπανίας, το 1898.

Ελλάδα: Το πρώτο σε πωλήσης αυτοκίνητο μεσαίας κατηγορίας είναι ηλεκτρικό!

Το 1877 βρέθηκε ένα φέρετρο από μόλυβδο, θαμμένο πίσω από την Αγία Τράπεζα, στον Καθεδρικό ναό του Σάντο Ντομίνγκο, την πρωτεύουσα της Δομινικανής Δημοκρατίας. Μέσα υπήρχαν μερικά οστά, που πιστεύεται πως ανήκαν στον Κολόμβο.

Σύμφωνα με τον Λορέντε, και οι δύο θεωρίες μπορεί να ισχύουν, αφού και οι δύο σκελετοί που βρέθηκαν δεν είναι πλήρεις και άρα τα μπορεί να βρίσκονται οστά σε παραπάνω από ένα σημεία.

Όπως και να έχει, το Σάββατο θα δοθεί η απάντηση, οπότε μείνετε συντονισμένοι στο Techmaniacs.gr για να το ανακαλύψετε. Βρε λέτε να ήταν Έλληνας και να λεγόταν Κολομβάκης;

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Σιγά να μην ήταν και Πόντιος και λεγόταν Κολομβίδης :p
    Η πλάκα πάντως θα είναι να έχουν μπερδευτεί τα οστά και να βγει ασιάτης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.