Όταν μιλάμε και σκεφτόμαστε για το διαδίκτυο, μπορεί να το θεωρούμε ως κάτι εφήμερο που υπάρχει σε κάποιο μέρος. Αλλά παρά αυτή την αφηρημένη ιδέα για το που βρίσκεται και τι είναι το διαδίκτυο ένας επιστήμονας κατάφερε να υπολογίσει πόσο ζυγίζει.

5 ευρώ θέλει η Cosmote για να κάνεις διακανονισμό! Πως το κάνεις δωρεάν

Και πάλι, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να λάβεις υπόψη όταν υπολογίζεις το νούμερο. Για παράδειγμα, θα υπολογίσεις όλη την υποδομή cloud που απαιτείται για να τρέχει αυτό;

Σε κάθε περίπτωση, ο Russell Seitz στους υπολογισμούς του χρησιμοποίησε την έννοια του internet που δεν περιλαμβάνει την υποδομή που χρειάζεται να τρέχει, δηλαδή το cloud και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αυτό έχει περίπου το βάρος μιας φράουλας, πράγμα απίστευτο. Τι όμως κάνει το internet να έχει τέτοιο βάρος;

Τα εξωφρενικά κόστη ενός καταστήματος του skroutz – Δείτε screenshot!

Αν και δεν θα μπορούσες να πιστέψεις ότι το internet έχει μάζα, η αλήθεια είναι ότι έχει. Ο λόγος για ηλεκτρόνια που απαιτούνται να κυκλοφορούν για να μένει up and running. Εν ολίγοις οι υπολογισμοί του περιλαμβάνουν πόσα ηλεκτρόνια χρειάζονται, με τον ίδιο να επισημαίνει περίπου 50 γραμμάρια ηλεκτρονίων.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.