Ανατροπή στην αγορά των smartphone! Ενώ οι κυριαρχικές θέσεις της Apple και της Samsung ακολουθούν το γνωστό παιχνίδι του «πρώτου και δεύτερου», τον Αύγουστο η Xiaomi έκανε την έκπληξη. Σύμφωνα με τη Counterpoint Research, η Xiaomi κατάφερε να προσπεράσει την Apple, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη πωλήσεων smartphone για τον μήνα Αύγουστο.

Αυτή η επίδοση είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή, καθώς η τελευταία φορά που η Xiaomi είχε βρεθεί σε αυτή τη θέση ήταν τον Αύγουστο του 2021. Παρόλο που οι πωλήσεις της Xiaomi τον Αύγουστο παρέμειναν σταθερές συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα, η εταιρεία επωφελήθηκε από την εποχιακή πτώση των πωλήσεων των iPhone, αφού ο Αύγουστος είναι παραδοσιακά χαμηλός μήνας για την Apple.

Counterpoint Research Apple Xiaomi

Η Xiaomi δεν ανέβασε τις πωλήσεις της τον Αύγουστο, αλλά έφτασε στο να ξεπεράσει την Apple χάρη στις στρατηγικές προώθησης στη Λατινική Αμερική και την επαναστατική της προσέγγιση στην αγορά, εστιάζοντας σε μοντέλα-κλειδιά για κάθε κατηγορία τιμής. Τα οικονομικά και μεσαία μοντέλα της τα πηγαίνουν πολύ καλά, ενώ τα νέα αναδιπλούμενα και υπερσύγχρονα μοντέλα της έχουν εντυπωσιάσει και στην premium κατηγορία.

Η Apple, από την άλλη, φαίνεται ότι ίσως ανακτήσει τη δεύτερη θέση, ή ακόμα και την πρώτη, με την κυκλοφορία των iPhone 16 που έχουν ήδη ανακοινωθεί. Το ερώτημα είναι αν η Apple θα μπορέσει να διατηρήσει τη θέση της στην κορυφή ή αν θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει προκλήσεις, όπως η Xiaomi που επανεξετάζει και προσαρμόζει τη στρατηγική της.

Αν και η τωρινή επιτυχία της Xiaomi μπορεί να είναι βραχύβια, το γεγονός ότι καταφέρνει να υπερκεράσει την Apple μετά από τρία χρόνια, δείχνει τη στασιμότητα της Apple στις πωλήσεις της. Με τις προβλέψεις να δείχνουν ότι τα νέα iPhone 16 ίσως να τα πάνε χειρότερα από τα iPhone 15, ίσως είναι καιρός για την Apple να πάψει να ανακυκλώνει μικρές αλλαγές και να προχωρήσει σε πραγματικά καινοτόμα upgrades.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αν και δεν είχα ποτέ προϊόν της πιστεύω ότι η Huawei θα ήταν πρώτη αυτή την στιγμή αν δεν γινόταν όλο αυτό με την Αμερική

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.