Τεράστιες οθόνες έχουμε συνήθως σε συσκευές-ναυαρχίδες, που κοστίζουν αρκετά χρήματα. Αν όμως θέλετε την μεγαλύτερη οθόνη, χωρίς να δώσετε €1000+, τότε θα πρέπει να κοιτάξετε το Redmi 14C, που μόλις ανακοινώθηκε με τιμή στα €119.

Το τηλέφωνο έρχεται με μια τεράστια οθόνη 6.88 ιντσών, που είναι η μεγαλύτερη που έχουμε δει σε συσκευές της εταιρίας και όχι μόνο. Με μια τόσο μεγάλη οθόνη, ίσως να μην χρειαστείτε ξανά το ebook reader σας, για το διάβασμα βιβλίων.

Όμως δεν σταματάει εδώ. Η οθόνη έχει πιστοποίηση TÜV Rheinland Low Blue Light, είναι Flicker-Free και διαθέτει DC Dimming, καθιστώντας την άριστη για πολύωρη χρήση. Παράλληλα, η οθόνη θα είναι άριστη για θέαση βίντεο.

Βέβαια, στα €119 μην περιμένουμε θαύματα. Η οθόνη έχει ανάλυση 720p, που σημαίνει 260ppi πυκνότητα σε pixels, ενώ είναι τεχνολογίας IPS LCD, στα 120Hz. Η φωτεινότητα είναι στα 600 nits, που είναι τυπική για αυτά τα χρήματα.

Πρόκειται για μια πολύ οικονομική συσκευή, με αντίστοιχα χαρακτηριστικά. Το ότι έχει όμως μια τεράστια οθόνη, μεγαλύτερη από ότι έχουμε δει σε smartphones, είναι εντυπωσιακό από μόνο του.

Η συσκευή είναι για συγκεκριμένη χρήση, για αυτούς που δεν ενδιαφέρονται για τις επιδόσεις, αλλά θέλουν μια συσκευή για να διαβάζουν περιεχόμενο, σελίδες και βιβλία. Για αυτή τη δουλειά, φαντάζει τέλειο.

Redmi 14C

Αυτά γιατί στην καρδιά του Redmi 14C βρίσκεται ο οκταπύρηνος επεξεργαστής MediaTek Helio G81-Ultra και μια μπαταρία 5160mAh. Αυτά τα εξαρτήματα συνεργάζονται για να παρέχουν ομαλή απόδοση και απόκριση, ιδιαίτερα στη μεγάλη οθόνη. Όμως δεν είναι αρκετά δυνατά για πολλές πιο βαριές εφαρμογές.

Ο επεξεργαστής λέγεται ότι εξασφαλίζει απρόσκοπτη ροή και gaming, ενώ η μπαταρία προσφέρει έως και 22 ώρες αναπαραγωγής βίντεο. Βέβαια, δεν ξέρουμε τι εννοεί τη Xiaomi με τον όρο gaming.

Εξαφανίστηκαν οι καταθέσεις στη Alpha Bank: Προβλήματα ξανά με το ebanking

Και ο αποθηκευτικός χώρος είναι χαρακτηριστικά αργός, αφού είναι EMMC 5.1, που σημαίνει πως είναι πολύ entry level. Οι κάμερες του παραμένουν οι τυπικές που έχουμε σε αυτή την κατηγορία, με μια βασική κάμερα 50MP στην πλάτη και μια 13MP selfie κάμερα. Οπότε και σε αυτό τον τομέα μην περιμένετε θαύματα.

Πέρα από τις δυνατότητες της κάμερας, το Redmi 14C περιλαμβάνει πρακτικά χαρακτηριστικά που ενισχύουν την ευκολία χρήσης. Ένας πλευρικός αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων επιτρέπει γρήγορο και ασφαλές ξεκλείδωμα. Η συμπερίληψη μιας υποδοχής ακουστικών 3,5 mm εξασφαλίζει συμβατότητα με ένα ευρύ φάσμα συσκευών ήχου, ενώ η βελτιωμένη αύξηση της έντασης του ήχου κατά 150% σε σύγκριση με τα προηγούμενα μοντέλα εγγυάται καθαρό ήχο ακόμα και σε θορυβώδη περιβάλλοντα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.