Η Apple ανακοίνωσε σημαντικές αλλαγές για τα λειτουργικά της συστήματα, προκειμένου να συμμορφωθεί καλύτερα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό Ψηφιακών Αγορών (Digital Markets Act). Η νέα ενημέρωση θα φέρει σημαντικές αλλαγές που θα ισχύσουν για τις συσκευές iPhone και iPad στην ΕΕ.

Από τη νέα ενημέρωση, θα μπορείς να ορίσεις εναλλακτικές προεπιλογές για πολλές εφαρμογές, πέρα από αυτές που ήδη γνώριζες, όπως τον browser, το email, τα καταστήματα εφαρμογών, και εφαρμογές ανέπαφων λειτουργιών. Πλέον, θα μπορείς επίσης να αλλάξεις τις προεπιλεγμένες εφαρμογές για τηλεφωνικές κλήσεις, μηνύματα, διαχείριση κωδικών πρόσβασης, πληκτρολόγιο, και φίλτρα ανεπιθύμητων κλήσεων.

Όλες αυτές οι δυνατότητες θα είναι διαθέσιμες μέσω της νέας ενότητας Default Apps, που θα προστεθεί στις ρυθμίσεις του iOS 18 και του iPadOS 18. Η δυνατότητα ρύθμισης αυτών των νέων προεπιλογών θα έρθει με μια ενημέρωση αργότερα φέτος, ενώ την άνοιξη του 2025, θα προστεθεί η δυνατότητα για προεπιλογές εφαρμογών πλοήγησης και μετάφρασης.

Επιπλέον, η Apple θα επιτρέψει στους χρήστες iPhone και iPad στην ΕΕ να διαγράψουν περισσότερες προεγκατεστημένες εφαρμογές. Με την επικείμενη ενημέρωση, θα μπορείς να διαγράψεις το App Store, τα Μηνύματα, την Κάμερα, τις Φωτογραφίες και τον Safari. Έτσι, από τις εφαρμογές της Apple, μόνο οι Ρυθμίσεις και το Τηλέφωνο δεν θα μπορούν να διαγραφούν.

Τέλος, θα παρουσιαστεί μια ανανεωμένη οθόνη επιλογής προεπιλεγμένου browser στην ΕΕ για όλους τους χρήστες που έχουν τον Safari ως προεπιλεγμένη εφαρμογή στα iPhone και iPad, ακόμη και αν έχουν δει μια οθόνη επιλογής στο παρελθόν. Αυτή η νέα οθόνη θα περιέχει επιπλέον πληροφορίες για τους third-party περιηγητές, ενώ οι προγραμματιστές αυτών των εφαρμογών θα λάβουν περισσότερα δεδομένα από την Apple σχετικά με την απόδοση της οθόνης επιλογής.

Αν επιλέξεις έναν διαφορετικό browser ως προεπιλεγμένο μέσω αυτής της νέας οθόνης επιλογής και είχες τον Safari στη Dock ή στην αρχική σου οθόνη, ο επιλεγμένος περιηγητής θα αντικαταστήσει το εικονίδιο του Safari. Αν ο επιλεγμένος third-party browser είναι ήδη εγκατεστημένος, θα ανοίξει μόλις τον επιλέξεις, αλλιώς θα αρχίσει να κατεβαίνει αυτόματα από το προεπιλεγμένο κατάστημα εφαρμογών.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΑΥΤΌ ΕΊΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΕΙΔΉΣΕΙΣ ΑΠΌ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΑΣ SITE!!! ΕΊΣΤΕ Η ΑΓΑΠΗΜΈΝΗ ΜΟΥ ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΆ!!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.