Το Shenlong, το υπερμυστικό κινεζικό διαστημικό αεροσκάφος, είναι τόσο καλά προστατευμένο από τα βλέμματα του κοινού που δεν υπάρχουν ούτε καν φωτογραφίες που να επιβεβαιώνουν την ύπαρξή του. Παρ’ όλα αυτά, μερικοί παθιασμένοι με την αστρονομία καταφέρνουν να ρίξουν μια ματιά σε αυτό καθώς περιφέρεται γύρω από τη Γη.

Ένας από αυτούς, ο Felix Schöfbänker από την Άνω Αυστρία, κατάφερε να το εντοπίσει στις 30 Ιουλίου και, βασιζόμενος στις εικόνες του, υποθέτει πως ίσως ανακάλυψε δύο άγνωστα χαρακτηριστικά στην κάτω πλευρά του Shenlong, πιθανότατα ηλιακά πάνελ που τροφοδοτούν το σκάφος.

Shenlong

Τα διαστημικά αεροσκάφη όπως το Shenlong έχουν σχεδιαστεί για πολυετείς, μη επανδρωμένες αποστολές σε τροχιά και μπορούν να επιστρέψουν στη Γη με προσγείωση, σαν κανονικά αεροσκάφη. Από το 2020, το μυστηριώδες αυτό σκάφος έχει ολοκληρώσει τουλάχιστον δύο επιβεβαιωμένες αποστολές, με τη δεύτερη να διαρκεί 276 ημέρες σε τροχιά.

Στην τρέχουσα αποστολή του, η οποία ξεκίνησε στις 14 Δεκεμβρίου 2023, έχει απελευθερώσει επτά άγνωστα αντικείμενα σε τροχιά. Επιπλέον, σύμφωνα με τις νέες εικόνες, ίσως αντλεί ενέργεια από ηλιακά πάνελ.

Ο Schöfbänker εξήγησε ότι χρησιμοποίησε τηλεσκόπιο με καθρέφτη 14 ιντσών και διάφορα άλλα εργαλεία για να παρακολουθήσει το σκάφος. Παρόλο που οι ηλιακοί συλλέκτες δεν έχουν εμφανιστεί σε καμία γνωστή απεικόνιση του σκάφους, ο ίδιος προειδοποιεί ότι τα νέα χαρακτηριστικά μπορεί να είναι κάτι άλλο, όπως κεραίες.

To Πεντάγωνο επισήμως καταρρίπτει 8 μύθους για τους εξωγήινους!

Το Shenlong δεν είναι το μόνο μυστικό διαστημικό αεροσκάφος σε τροχιά. Το X-37B της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, κατασκευασμένο από τη Boeing, εκτελεί επίσης δικές του απόρρητες αποστολές, με την τελευταία να έχει ξεκινήσει στις 28 Δεκεμβρίου 2023.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.