Η Google δημοσίευσε ένα άρθρο στο Google Security Blog, το οποίο αναδεικνύει την έλλειψη μιας σημαντικής δυνατότητας στα smartphones και tablets της Samsung, που μπορεί να θέσει τους χρήστες σε κίνδυνο ιδιωτικότητας και ασφάλειας, εκθέτοντάς τους σε απάτες και scams μέσω SMS και του 2G.

Προειδοποίηση από τη Google! Πρέπει να απενεργοποιήσεις άμεσα το 2G στο Android smartphone σου

Οι απατεώνες μπορούν να χρησιμοποιήσουν ραδιοσυσκευές για να δημιουργήσουν τα δικά τους δίκτυα 4G και 5G. Αυτά τα δίκτυα μπορούν να παρουσιαστούν ως κανονικά δίκτυα από γνωστούς παρόχους κινητής τηλεφωνίας. Σε αυτήν την περίπτωση, τα κινητά τηλέφωνα που βρίσκονται κοντά μπορεί να συνδεθούν σε αυτά τα ψεύτικα δίκτυα χωρίς να μπορούν να τα διακρίνουν από τα πραγματικά.

Μόλις συμβεί αυτό, οι εγκληματίες αναγκάζουν τις συσκευές να συνδεθούν σε ένα δίκτυο 2G που έχουν δημιουργήσει. Το δίκτυο 2G στερείται πολλών σημαντικών μέτρων ασφαλείας που προσφέρουν τα δίκτυα 4G και 5G. Εκμεταλλευόμενοι την έλλειψη αυτών των μέτρων ασφαλείας, οι εγκληματίες μπορούν να στείλουν SMS με spam στα εν λόγω κινητά, που μπορεί να οδηγήσουν τους χρήστες σε απάτες και scams, καθώς και να παρακολουθήσουν και να υποκλέψουν τις επικοινωνίες τους.

Για να προστατευτούν από αυτές τις επιθέσεις, η Google συνιστά στους χρήστες να απενεργοποιήσουν το δίκτυο 2G στις Android συσκευές τους. Από το Android 12 και μετά, υπάρχει η δυνατότητα απενεργοποίησης του 2G, τουλάχιστον στις περισσότερες ROM των κατασκευαστών smartphones.

Δυστυχώς, τα Samsung smartphones δεν προσφέρουν την επιλογή απενεργοποίησης του 2G, παρά το γεγονός ότι η δυνατότητα αυτή είναι διαθέσιμη στο Android εδώ και πάνω από δύο χρόνια. Αυτό εκθέτει τους χρήστες των συσκευών Galaxy σε απάτες και scams μέσω των προαναφερθέντων επιθέσεων.

Ελπίζουμε η Samsung να λάβει υπόψη την προειδοποίηση της Google και να προσφέρει μια ενημέρωση λογισμικού σε όλες τις συσκευές Galaxy, smartphones και tablets, που να επιτρέπει την απενεργοποίηση του 2G.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Την προηγούμενη εβδομάδα έπαθα το ίδιο με περνάνε συνέχεια από Αγγλία συνέχεια έκανα όλα τα νούμερα μπλοκ και συνέχισε 1 μέρα ξεκίνησε το ίδιο και δεύτερη μέρα αναγκαστικά να κάνω επαναφορά το τηλέφωνο μου και έτσι όλα στρωσανε.

  2. Κλείνοντας το 2G ουσιαστικά και τυπικά μένουμε χωρίς δίκτυο για πραγματοποιηση κλισεων και αποστολής μηνυμάτων. Για παράδειγμα στην Κέρκυρα μέσω του 2G έχουμε δυνατότητα κλισεων ενώ το δίκτυο 4G και 5G είναι οριακό εντός πόλης και ανύπαρκτο έξω από αυτό. Επίσης δεκαδες χιλιάδες συσκευές λειτουργούν στα 2,5G πράγμα που σημαίνει ότι η google θα τις βγάλει και αυτές εκτός λειτουργίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.