Από το βράδυ της 25ης Ιουλίου, χρήστες iPhone αντιμετωπίζουν προβλήματα με το σερφάρισμα στο διαδίκτυο, με τον Safari. Το πρόβλημα, σύμφωνα με το 9to5mac, είναι πως έχει πέσει το iCloud Private Relay και χιλιάδες χρήστες Safari δε μπορούν να προηγηθούν στο διαδίκτυο. Τα προβλήματα έρχονται λίγο μετά την τεράστια καμπάνια της Apple για να πείσει το κοινό να χρησιμοποιεί Safari αντί για Chrome.

Η πτώση του iCloud Private Relay κάνει το άνοιγμα σελίδων να είναι τρομερά αργό, σε σημείο που πολλές φορές να μην αποκρίνεται. Η Apple επιβεβαίωσε το πρόβλημα μέσω της σελίδας System Status, με το πρόβλημα να συνεχίζεται ακόμα και τώρα που γράφεται αυτό το άρθρο.

iCloud Private Relay

Το iCloud Private Relay είναι ένα σύστημα του Safari, που προσφέρει στους χρήστες περισσότερη ασφάλεια και ιδιωτικότητα κατά την πλοήγηση.

Η Apple δήλωσε για το πρόβλημα:

«Το iCloud Private Relay είναι μια νέα υπηρεσία διαδικτυακού απορρήτου που προσφέρεται ως μέρος της συνδρομής iCloud+. Προστατεύει την περιήγησή σας στον Ιστό μέσω του Safari, ώστε καμία μεμονωμένη οντότητα να μην μπορεί να συνδέσει την ταυτότητά σας με την περιήγησή σας στον Ιστό, ούτε η Apple ούτε ο πάροχος δικτύου.

Το iCloud Private Relay κρυπτογραφεί επίσης τη μη κρυπτογραφημένη εξερχόμενη κίνηση στη συσκευή σας καθώς και τα ερωτήματα που υποβάλλονται στον διακομιστή ονομάτων τομέων (DNS) – δηλαδή το σύστημα που μετατρέπει τα ονόματα ιστότοπων σε διευθύνσεις IP – προστατεύοντας περαιτέρω το απόρρητό σας. Το iCloud Private Relay είναι διαθέσιμο μόνο σε iOS, iPadOS και macOS.»

H Vodafone σκοτώνει ολοκληρωτικά την καρτοκινητή – Τέλος η απεριόριστη ομιλία!

Τα προβλήματα συνεχίζουν τρίτη μέρα σήμερα και μάλλον ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε Chrome ή κάποιον άλλο browser. Η Apple εργάζεται στην επιδιόρθωση του προβλήματος, όμως δεν γνωρίζουμε ακόμα πότε θα διορθωθεί.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.